Якщо ви не готували котлетки з гарбуза, спробуйте, це дуже смачно
Якщо ви не готували котлетки з гарбуза, спробуйте, це дуже смачно

Якщо ви не готували котлетки з гарбуза, спробуйте, це дуже смачно

Що приготувати з гарбуза - котлети

Зазвичай  смачні котлети — це котлети з м'яса. Але цей рецепт незвичайний тим, що серед основних інгредієнтів – гарбуз.  Розповідаємо, як приготувати смачні гарбузові котлети.

 Інгредієнти:

  • Очищений гарбуз  – 550 г.
  • Картопля – 350 г.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Рослинна олія для смаження – 1-2 ч. л
  • Борошно вівсяне або пшеничне –  - 1-2 ст. л .
  • Панірувальні сухарі – 100-150 г.
  • Сіль – на смак.
  • Мелений чорний перець – на смак.
  • Спеції – на смак.
  • Часник – 1-2 зубчики.

Приготування:

  • Подрібніть у блендері або натріть на тертці картоплю та ріпчасту цибулю. Ретельно все перемішайте. Цибуля не дозволить картоплі потемніти.
  • Подрібніть у блендері гарбуз і додайте його до картопляно-цибулевої маси. Додайте 1-2 щіпки солі, ретельно все перемішайте і залиште суміш на 5-10 хвилин, щоб овочі пустили сік.
  • Злийте весь сік, що виділився. Овочева суміш повинна залишатися лише трохи вологою. Так і котлети вийдуть соковитими.
  • Додайте подрібнений часник, спеції (мелений чорний перець, трохи паприки та хмелі-сунелі), свіжу зелень на смак. Ретельно все перемішайте.
  • Помішуючи суміш, порціями додайте борошно.Орієнтуйтеся на соковитість компонентів, як тільки суміш стане  в’язкою, щоб було зручно формувати з неї котлети, гарбузовий “фарш” для котлет готовий. Залиште суміш на 10-15 хвилин при кімнатній температурі, щоб вона настоялася і стала ще більш однорідною.
  • Сформуйте невеликі котлети. Обваляйте підготовлені котлети в панірувальних сухарях.
  • Розігрійте невелику кількість рослинної олії та на середньому вогні обсмажте підготовлені котлети по 2-3 хвилини з двох боків до золотистого кольору.
  • Викладіть гарбузові котлети у змащену олією форму для запікання. Помістіть у розігріту до 200 градусів духовку та випікайте 20-30 хвилин, до готовності.

Подавати можна зі сметаною або будь-яким соусом на ваш смак. Смачного.

Джерело матеріала
loader