Францію та Італію затоплює – країни оголосили помаранчевий рівень небезпеки
Францію та Італію затоплює – країни оголосили помаранчевий рівень небезпеки

Францію та Італію затоплює – країни оголосили помаранчевий рівень небезпеки

Деякі регіони обох країн перебувають в режимі помаранчевої тривоги через повені. Рівень води у департаменті Луара у Франції в деяких місцях досягнув 4,79 метра. Про це пише Закордон 24.

Яка ситуація зараз у Франції

Сильні зливи тривають від четверга, повідомляє France Bleu. Найгірша ситуація у департаменті Луара. Перші труднощі спочатку торкнулися транспорту на залізничному вузлі між Сент-Етьєном і Ліоном, а потім автомагістралі A47.

Десятки людей не змогли дістатися до своїх будинків через ситуацію на дорогах. Цю ніч вони провели у дитячому садку Ескоф'є в Рів-де-Ж'є.

Повені у департаменті Луара: дивіться відео

Сильно постраждала долина Гіра, у деяких будинках вода піднялася вода до 1 метра. Найбільш постраждалі муніципалітети провели евакуацію у школах.

У Луарі відкрили декілька центрів прийому для розміщення постраждалих Зокрема, у залі Роже Рів'єра у Ла-Гран-Круа та на Арені у Сен-Шамоні.

Яка ситуація в Італії

Сильні грози та зливи прийшли у різні райони Італії, повідомляє Fanpage.it. 18 жовтня Служба цивільного захисту оголосила помаранчеве попередження у 5 регіонах: у Лігурії та в деяких секторах Емілії-Романьї, Ломбардії, Тоскани та Венето.

На дорогах та залізничних коліях іноді спостерігаються проблеми через обвалені дерева, однак рятувальники швидко на це реагують.

На двох річках Ентелла та Магра оголошено червоний рівень небезпеки через ризик повені.

Джерело матеріала
loader
loader