Багато водіїв не знають: навіщо потрібна кнопка в автомобілі на салонному дзеркалі
Багато водіїв не знають: навіщо потрібна кнопка в автомобілі на салонному дзеркалі

Багато водіїв не знають: навіщо потрібна кнопка в автомобілі на салонному дзеркалі

У машині є кнопка, на яку рідко звертають увагу водії, хоча вона дуже корисна у дорозі.

Навіть досвідчені водії не завжди знають функції усіх деталей та кнопок у машині, а на одну із них увагу звертають одиниці. Отже, як пишуть користувачі Quora, якщо у корпус дзеркала вашого авто вбудовано світлодіод або він розташований на краю дзеркальної поверхні, то, скоріш за все, перед вами електрохромне дзеркало.

Для чого потрібне таке дзеркало в салоні? Воно призначене для усунення сліпучого ефекту. Наприклад, якщо вночі за вами рухається автомобіль з увімкненими дальніми фарами, дзеркало автоматично зменшує яскравість відображення, темніючи. Ця функція надзвичайно корисна.

Принцип роботи електрохромного дзеркала базується на використанні фотодатчиків. Коли спостерігається суттєва різниця в освітленні (наприклад, темрява на вулиці та яскраве світло позаду), система автоматично затемнює дзеркало.

Також є кнопка, за допомогою якої цю функцію можна вимкнути. На деяких моделях автомобілів для відключення функції потрібно утримувати кнопку кілька секунд.

Якщо ж ви не бачите ні світлодіода, ні кнопки, але є важіль, то у вас звичайне дзеркало. Щоб уникнути осліплення від фар інших авто, достатньо потягнути за цей важіль, і дзеркало змінить кут нахилу, зменшуючи інтенсивність відображеного світла.

Що таке Quora?

Quora - це соціальний веб-сайт запитань і відповідей та онлайн-ринок знань зі штаб-квартирою в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. Він був заснований 25 червня 2009 р. і став загальнодоступним 21 червня 2010 р. Користувачі можуть співпрацювати, редагуючи запитання та коментуючи відповіді, надані іншими користувачами. Станом на 2020 р. веб-сайт відвідували 300 мільйонів користувачів щомісяця, повідомляє Вікіпедія.

Інші новини про авто, що можуть вас зацікавити:

Джерело матеріала
loader