10 найцікавіших збоїв та багів у комп'ютерних іграх
10 найцікавіших збоїв та багів у комп'ютерних іграх

10 найцікавіших збоїв та багів у комп'ютерних іграх

Battlefield 3

Ця серія добре відома своїми безглуздими помилками. Гравці ще довго пам'ятатимуть, як у їхніх персонажів витягувалися шиї, наче у жирафів, але значно більше вони запам'ятають момент, коли моделі ставали велетнями. І це був не просто глюк, який впливав на розмір персонажа. Найчастіше все його обличчя спотворювалося, розтягуючи текстуру разом із очима, ротом і носом. Це було навіть трохи моторошно. Користувачам, які поспішали спробувати гру на старі, не позаздриш.

Luigi’s Mansion

Ця гра від Nintendo насправді не задумувалась страшною, але змогла налякати багатьох ще на самому початку. Увійшовши до однієї з ігрових зон, у будинку вимикається світло. Вам потрібно відповісти на телефонний дзвінок в одній із сусідніх кімнат. У якийсь момент вдаряє блискавка і ви бачите дивний силует Луїджі, який ніби зависає в повітрі. Деякі гравці думали, що це примарний образ головного героя, який повісився, хоча насправді це був просто несподіваний баг у точності освітлення та анімації GameCube.

Hitman: Blood Money

Якщо ви застали випуск Blood Money у 2006 році, то могли зіткнутися з глюком, який викликав занепокоєння у чималої кількості гравців. Після знищення чергового ворога деякі гравці одразу ж шкодували про своє рішення, оскільки трупи починали слідувати за ними, куди б вони не йшли.

Red Dead Redemption

Ця гра породила сотні відеороликів, які показують не лише смішні, а й моторошні помилки. В одному з випадків ви могли знайти посеред лісу коня, який висить у повітрі, лежачи на боку. При цьому в нього немає задніх ніг. Точніше вони є, але заховані в тілі тварини. Позаду лиш стирчить хвіст. Це нагадувало якогось кровожерливого монстра, який зараз кинеться на вас, щоб убити.

В іншому випадку ви могли зайти в нібито неглибоку калюжу й провалитися в нескінченну прірву. Для тих, чий вестибулярний апарат виходить із чату під час падіння з великої висоти в іграх (привіт, Shadow of Mordor), це могло виявитися справжнім кошмаром:

Call of Duty

Ймовірно, це не ті зомбі, яких мали на увазі розробники, коли впроваджували зомбі-режим. У серії "Call of Duty", а особливо в "Black Ops", трапляється глюк, коли мертві тіла повстають з могили в тій чи іншій формі, наприклад, ворушать ротом або стають на шляху гравця, а їхні бездушні очі нескінченно засуджують вас за те, що ви відправили їх у потойбічний світ. Це дещо шокує, коли ти занурюєшся у військовий шутер, а в наступну секунду бачиш перед собою воскреслі закривавлені трупи своїх жертв.

The Sims 3

Цей глюк робить деяких немовлят і дітей надзвичайно деформованими. Деякі з них стають нічим іншим, як цілковитими витягнутими кінцівками, що шкандибають по підлозі, наче якась павукоподібна істота. У такі моменти дійсно настає час видаляти всі двері й підпалювати камін.

The Witcher

У деяких моментах гри користувачі бачили дивний глюк, через який обличчя Ґеральта або інших персонажів ставало надзвичайно розтягнутим або зморщеним. Це впливало лише на зовнішній вигляд обличчя, роблячи повсякденне спілкування з мешканцями міста дуже кумедним.

Баг у грі "Відьмак 3": відео

В іншому випадку, який також можна знайти в інтернеті, Цірілла "вдягала" обличчя Ґеральта поверх свого так, що лише її підборіддя стирчало з-під його голови.

Баг з обличчям Ґеральта і Цірі: відео

Assassin’s Creed: Unity

Ця гра була глючною від початку й до кінця. Однак, що виділялося, так це персонажі, з яких буквально здирало шкіру, а очі та зуби персонажів просто плавали в повітрі.

Assassin’s Creed: Unity
Баг в Assassin’s Creed: Unity / Фото MissingNumber000 на Reddit

F.E.A.R. 2: Project Origin

Друга частина F.E.A.R. гідно продовжила одну з найстрашніших ігор усіх часів. У ній було чимало фантастичних страхіть, більшість з яких зосереджувалася навколо зловісної маленької дівчинки на ім'я Альма. Альма випадково з'являлася в полі зору гравця, хихотіла, як божевільна й лякала багатьма іншими способами.

Однак деякі гравці стикалися зі збоєм, особливо в секції басейну, де Альма просто зависала і ніколи не зникала. Досить моторошно бачити, як маленька дівчинка з'являється з нізвідки. Але зовсім інша справа, коли вона ковзає в повітрі, повільно наближаючись до гравця, а її чорні очі невідривно дивляться на вас.

Mount & Blade: Warband

Деякі гравці помічали баг, який назвали "небесним обличчя". Він працював саме так, як ви й подумали: небо замінювалося незрозумілим обличчям, розтягнутим на всю площину, від краю до краю. Що це було? Що ж, ніхто не знає, але цей баг трапляється й досі.

Mount & Blade: Warband
Баг у Mount & Blade: Warband / Фото medakinga на Reddit

Джерело матеріала
loader