Живе тільки дві людини: "найсамотніша дорога в США" веде до справжнього міста-примари
Живе тільки дві людини: "найсамотніша дорога в США" веде до справжнього міста-примари

Живе тільки дві людини: "найсамотніша дорога в США" веде до справжнього міста-примари

Йоне назвали "містом, яке відмовилося вмирати", бо одне подружжя не планує звідти їхати, пише Daily Mail. Це містечко в окрузі Най заснували ще в 1863 році, до того, як Невада отримала статус штату.

Історія Йоне

Йоне стало популярним містечком, коли в довколишньому гірському хребті Шошон виявили срібло. Це, по суті, було шахтарське поселення. До часу, коли Неваду визнали штатом, в Йоне налічувалося понад 100 будівель, а населення було приблизно 600 осіб.

У 1870-х роках населення містечка то збільшувалося, то зменшувалося, оскільки багато місцевих жителів стали переїжджати в більш розвинене місто Белмонт. Через 10 років в Йоне жили тільки 25 людей. А після сильної пожежі в поштовому відділенні в 1887 році місцевих стало ще менше.

У першій половині 1900-х років Йоне пережив невеликий бум, коли чисельність населення досягла 100 осіб. Однак тривало це недовго, бо коли поштове відділення закрили, всі підприємства перестали працювати.

Нерухомість Покинуте місто Занедбані будинки
Покинуті будівлі в Йоне / Фото Flickr

У місті-примарі наполегливо залишаються двоє людей

Зараз у містечку живе сімейна пара із собакою, а довкола їхнього будинку стоять моторошні покинуті будівлі. Подружжя пенсіонерів каже, що Йоне – їхній дім, тож вони нікуди не поїдуть. Чоловік, на ім'я Джонатан, говорить, що він насолоджується тишею і спокоєм і "не проміняв би це ні на що".

Нерухомість Покинуте місто Будинки
Деякі будинки вже руйнуються / Фото Flickr

У містечку-примарі є вісім будинків, які мають власників, але це лише формально. Жити в Йоне важко, бо це просто пустка, де, очевидно, що немає магазинів. Джонатан каже, що їздить за продуктами раз на тиждень їздить у місто Феллон, яке розташоване аж за 160 кілометрів звідти.

Потрапити до Йоне можна шосе 50, яке ще в 1986 році назвали" найсамотнішою дорогою США".

Джерело матеріала
loader
loader