Затримано групу осіб, які вимагали у жителя Одеси 150 тисяч гривень
Затримано групу осіб, які вимагали у жителя Одеси 150 тисяч гривень

Затримано групу осіб, які вимагали у жителя Одеси 150 тисяч гривень

Затримано групу осіб, які вимагали у жителя Одеси 150 тисяч гривень - Фото 1

Погрожуючи потерпілому, фігуранти хотіли отримати від нього надуманий борг, за що на 12 років можуть потрапити за ґрати.

Троє одеситів 33, 36 та 37 років понад місяць переслідували малознайомого 24-річного містянина і тероризували надуманими борговими зобов’язаннями, залякуючи фізичною розправою, якщо не сплатить 150 тисяч гривень.

Під час одного з таких спілкувань потерпілий передав трьом зловмисникам 6000 гривень. Наступна зустріч сталася випадково, коли двоє з фігурантів побачили «боржника» у міському кафе. Під їхнім психологічним натиском і погрозами потерпілий віддав ще 1000 гривень та 500 доларів.

Поліцейські затримали двох ділків відразу після отримання грошей від одесита. У них вилучили кошти, здобуті злочинним шляхом, мобільні телефони та інші речі, що мають доказове значення у справі.

«За наявності достатніх доказів ми повідомили усім трьом фігурантам про підозру у вимозі передачі чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, обмеження його прав, свобод та законних інтересів, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. За нашим клопотанням суд обрав затриманим підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Третього фігуранта оголошено в розшук. Вживаються заходи щодо його затримання», – розповіла слідча відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Христина Скочинська.

Затримали зловмисників та задокументували їх протиправні дії слідчі Одеського районного управління поліції № 1 спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Одеській області під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси.

Одеське районне управління поліції № 1

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader