Запорізькі волонтери шиють для військових пончо із захистом від тепловізора
Запорізькі волонтери шиють для військових пончо із захистом від тепловізора

Запорізькі волонтери шиють для військових пончо із захистом від тепловізора

Запорізькі волонтери розробили та відшивають для військових пончо із захистом від тепловізора.

Про це волонтери повідомили кореспонденту Укрінформу.

«Пончо шиється зі спеціальної тканини, яка захищає від інфрачервоного випромінювання, вона міцна та легка водночас, має водостійке просочення», - зазначила керівниця швацького цеху БФ «Паляниця» Олена Грекова.

Запорізькі волонтери шиють для військових пончо із захистом від тепловізора - Фото 1 Запорізькі волонтери шиють для військових пончо із захистом від тепловізора / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Вона додала, що перш ніж створити ідеальний варіант захисного пончо, було розроблено 5 варіантів.

«Ми пробували робити пончо з більш тонкої тканини, але захисту від тепловізора — такого, як отримали зараз, - тоді не було. Тестування показали, що тканина, яку використовуємо зараз, впродовж 2 годин захищає від тепловізора», - сказала Грекова.

Як підкреслив запорізький волонтер, засновник БФ «Власноруч» Василь Бушаров, пончо досить легке, в ньому тепло, а ще його можна зʼєднати з іншими такими плащами, аби отримати умовну ковдру, яка дозволить заховати від тепловізора автомобіль чи навіть використовувати як захист для бліндажа та позицій.

«Тут три шари: верхній - це власне та тканина, яка захищає від інфрачервоного випромінювання. Далі - теплова вставка, а третій шар - захищає від вологи. Ми відправляли плащі військовим на випробування. Було близько 17 різних виробників. Сертифікат отримали плащі від двох виробників, один з них - це ми», - зазначив Бушаров.

Один рулон такої тканини - це 30 метрів, його вистачить, аби відшити до 10 військових пончо. Собівартість плаща (зелений колір) 2500 гривень та 3500 гривень (мультикам/піксель).

Волонтери оголосили збір коштів на закупівлю тканини, аби відшити та безкоштовно передати пончо бійцям, які боронять Запорізький та Донецький напрямок. Зазначають, що отримали від військових замовлення на пошив 250-300 таких пончо.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирській області під час благодійної акції “Кара з неба” зібрали вже понад 1,7 млн грн на FPV-дрони в пам'ять про загиблих військовослужбовців.

Теги за темою
Запоріжжя
Джерело матеріала