Вогняна феєрія 18-річної Ковшик: Україна розтрощила Північну Ірландію у відборі на Мундіаль
Вогняна феєрія 18-річної Ковшик: Україна розтрощила Північну Ірландію у відборі на Мундіаль

Вогняна феєрія 18-річної Ковшик: Україна розтрощила Північну Ірландію у відборі на Мундіаль

Північна Ірландія – Україна 0:6

Голи: Кліпаченко, 13, Ковшик, 14, 22, 26, 36, Бурлаченко, 32

Обидві збірні підійшли до очного матчу із поразками у стартовому турі. Україна поступилась Франції 1:3, а Північна Ірландія була розтрощена Чехією 0:6, інформує 24 Канал.

Тому обом національним командам потрібно було лише перемагати. У першому таймі із цим завданням краще впорались українки. На 13-й хвилині розіграш кутового приніс результат. Тітова віддала на Кліпаченко, Анастасія ударом в один дотик відкрила рахунок у зустрічі 0:1.

Через декілька атак вже Гриценко асистувала, на Ковшик. Але, здавалось, що не обійшлось тут без рикошетів ірландки та автоголу. Україна подвоїла перевагу на табло 0:2.

Протягом усіх 20 хвилин моменти були в обох збірних, але більше забити не вдалось. На перерву команди пішли за переваги України у два голи.

Ковшик on fair

На другій хвилині другої 20-хвилинки Ковшик вдало підставилась під м'яч після удару Гриценко та збільшила перевагу "синьо-жовтих" вже до трьох голів – 0:3.

Костюк класно розкрутилась та із гострого кута поцілила у поперечину.

На 26-й хвилині знову спрацювала зв'язка Гриценко – Ковшик. Ксенія класною передачею знайшла Дар'ю, а Ковшик пробила повз голкіперку Гаркнесс – 0:4 на користь України. Прекрасний матч видала 18-річна українська футзалістка.

Гриценко класно пробила у дальній кут воріт, Гаркнесс перевела м'яч на кутовий.

Бурлаченко взяла на себе ініціативу. Із першим її ударом впоралась воротарка Північної Ірландії, але добивання від українки було результативним – 0:5.

Українську феєрію продовжила Дар'я Ковшик. 18-річна українка результативно завершила асист від Гриценко – 0:6.

Фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу України над Північною Ірландією.

Свій останній та вирішальний матч в Основному раунді відбору на ЧС-2025 Україна проведе 19 жовтня. Українки зіграють проти Чехії, початок зустрічі о 20:00 (за Києвом).

Джерело матеріала
loader