Норвегія передасть Україні шість F-16 вже найближчим часом, - Міноборони
Норвегія передасть Україні шість F-16 вже найближчим часом, - Міноборони

Норвегія передасть Україні шість F-16 вже найближчим часом, - Міноборони

Глава українського Міністерства оборони Рустем Умєров повідомив, що Україна отримає від Норвегії винищувачі F-16. Шість літаків буде доставлено вже найближчим часом, написав міністр оборони у Facebook.

- Під час засідання Ради Україна-НАТО провела переговори з міністром оборони Норвегії Бьорном Арільдом Грамом. Подякував норвезькому уряду та народу за безпрецедентну підтримку України. Обговорили поточну ситуацію на фронті та потреби України, у тому числі у сфері далекобійної зброї. Також було досягнуто конкретних домовленостей щодо посилення української протиповітряної оборони. Окремий фокус – авіаційна складова. Зокрема посилення наших можливостей винищувачами F-16. Норвегія продовжить підтримку та надасть Україні шість літаків найближчим часом, - зазначив Умєров.

Також, за словами глави українського Міноборони, він обговорив із норвезьким колегою розвиток української оборонної промисловості. Зокрема Умєров запросив Норвегію приєднатися до прямого фінансування українських оборонних підприємств, як це вже зробила Данія. При цьому міністр оборони України запропонував Норвегії навчити та забезпечити технікою одну бригаду ЗСУ. Нині таку ініціативу здійснює Франція.

  • Україна отримала від західних союзників перші винищувачі F-16 ще наприкінці липня. 4 серпня інформацію підтвердив президент України Володимир Зеленський.
  • Точна кількість винищувачів, яку вже надали українським захисникам, наразі невідома. При цьому повідомлялося, що літаки вже брали участь у захисті українського піднебіння під час масованих атак росіян.
Теги за темою
Міноборони
Джерело матеріала
loader
loader