Український «Новатор» витримав атаку FPV-дронів та зберіг життя екіпажу
Український «Новатор» витримав атаку FPV-дронів та зберіг життя екіпажу

Український «Новатор» витримав атаку FPV-дронів та зберіг життя екіпажу

Бронеавтомобіль «Новатор» українського виробництва вже неодноразово демонстрував свою стійкість на передовій, рятуючи життя наших бійців. На цей раз він пройшов випробування ворожими дронами.

У районі Часового Яру Донецької області під час виконання бойового завдання «Новатор» потрапив під атаку FPV-дронів. Перший з них ударив біля колеса бронемашини, сильно пошкодивши його, два інших цілилися по кузову. Потім росіяни ще й обстріляли автівку з артилерії. Незважаючи на отримані пошкодження, вона проїхала ще близько 4-5 км, а потім з моторного відсіку пішов дим і бійцям довелося кинути БА.

Український «Новатор» витримав атаку FPV-дронів та зберіг життя екіпажу - Фото 1

На щастя, усі бійці залишилися живими. Через сильні вибухи вони отримали контузії і після прибуття на наші позиції госпіталізовані. Щодо «Новатора», то його пізніше евакуювали з місця атаки і доставили на завод. Фахівці пообіцяли відновити бронемашину та повернути її на передову.

Нагадаємо, що бронеавтомобіль «Новатор» здатний працювати в різних умовах, незалежно від пори року, на різних типах доріг, включаючи бездоріжжя. Він відрізняється підвищеною маневреністю. Корпус автомобіля отримав круговий захист від прострілу з автомата калібру 5,45 та гвинтівки калібру 7,62. Бронекапсула «Новатора» здатна витримувати вибух вибухівки в еквіваленті до 6 кг тротилу.

Український «Новатор» витримав атаку FPV-дронів та зберіг життя екіпажу - Фото 2

Теги за темою
Росія Збройні сили України
Джерело матеріала
loader