Удар розплати: експерт розповів, чи вдарить Ізраїль ракетами по Ірану
Удар розплати: експерт розповів, чи вдарить Ізраїль ракетами по Ірану

Удар розплати: експерт розповів, чи вдарить Ізраїль ракетами по Ірану

Про це він розповів в авторській програмі Валерія Савчука «Різні люди».

За словами гостя програми, сьогодні ризик загострення між Іраном та Ізраїлем дорівнює 100%. Принагідно він згадує, що на засіданні Кабінету безпеки Ізраїлю вже вирішили, як відповісти на атаку ракетами, і міністр оборони обіцяв, що це буде нищівний удар, але не такий, на який очікує Іран.

«Тобто там варіантів мільйон. Зараз відкрилося таке поле можливостей для Ізраїлю, що можна зробити з Іраном, прямо вибирай і те, й інше, так смачно, навіть не знаєш, що вибрати. Можливості Ізраїлю у плані саме протидії Ірану зараз у моменті безмежні», - наголошує Михайло Шейтельман.

Якщо повернутися трохи назад, розповідає він, то навесні Ізраїль ударив по посольству Ірану в Сирії, вбив іранців, іранських генералів, і за це Іран відповів, було 1:1, всі заспокоїлися, а зараз Ізраїль бив по «Хезболлі», вбив голову, всіх його заступників, будь-кого, але всі ці люди – не іранці, це все громадяни Лівану, але вписався Іран, і це вже не 1:1. Тому, стверджує гість програми, 100% по Ірану буде завдано удару.

«А Іран зобов'язаний буде відповідати, тобто тут же у цьому вся ескалація відбувається. Чи хоче Іран воювати з Ізраїлем? Я гадаю, що ні. Ну, більшою мірою для чого? Втрачати все, що є? Ну, навіть якщо втратити весь експорт нафти? Це бідність для країни. Втратити цей ядерний об'єкт? Тоді чим загрожувати буде взагалі?», - підсумовує Михайло Шейтельман.

Також Politeka писала про те, що Мусієнко розповів, чому солдати КНДР, яких привезли до росії на війну, тікають із позицій.

Теги за темою
Ізраїль Іран
Джерело матеріала
loader
loader