США вперше наклали санкції на китайські компанії, що виробляють зброю для РФ
США вперше наклали санкції на китайські компанії, що виробляють зброю для РФ

США вперше наклали санкції на китайські компанії, що виробляють зброю для РФ

Міністерство фінансів США в четвер, 17 жовтня, оголосило про санкції проти трьох юридичних та однієї фізичної особи, причетних до виробництва ударних далекобійних дронів "Гарпія" для російської армії.

Про це йдеться в повідомленні американського Мінфіну, пише "Європейська правда".

У його проєктуванні також брали участь фахівці з Китаю.

Під нові обмеження США потрапило зокрема китайські підприємства Xiamen Limbach Aircraft Engine, яке виробляє двигуни L550E для "Гарпій", і Redlepus Vector Industry Shenzhen, що є посередником у постачанні дронів до Росії.

"Це перші санкції США, запроваджені проти підприємств Китаю, які безпосередньо розробляють і виробляють цілі системи озброєнь у партнерстві з російськими фірмами", – підкреслюється в повідомленні Мінфіну США.

Раніше Сполучені Штати запроваджували санкції проти підприємств у КНР, які надають критично важливі ресурси для російської військово-промислової бази.

З російського боку в американський чорний список додали росіянина Артема Ямщикова та його компанію ТД "Вектор", яка бере участь у закупівлях від імені підсанкційного російського підприємства – Іжевського електромеханічного заводу "Купол", дочірньої компанії концерну "Алмаз-Антей".

США неодноразово застерігали Китай від підтримки російської оборонної промисловості та запровадили сотні санкцій, спрямованих на обмеження можливостей Москви використовувати певні технології у військових цілях.

У вересні заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл заявив, що Китай безпосередньо допомагає російській військовій машині, підтримуючи її зусилля з ведення війни проти України.

Джерело матеріала
loader