Сибіга – про другий Саміт миру: Нам не потрібен протокольний захід, узгоджуємо всі елементи
Сибіга – про другий Саміт миру: Нам не потрібен протокольний захід, узгоджуємо всі елементи

Сибіга – про другий Саміт миру: Нам не потрібен протокольний захід, узгоджуємо всі елементи

Другий Саміт миру має наблизити досягнення миру, а не стати черговим протокольним заходом, тому дата і місце його проведення будуть визначені після узгодження кількох чинників.

Про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга на спільній з міністром закордонних справ Королівства Норвегія Еспеном Бартом Ейде пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії нагадав, що у жовтні планується завершити всі заходи високого рівня стосовно кожного пункту Формули миру.

«Завершення і результативне проведення цих заходів у ці стислі терміни наближає нашу амбіційну мету – визначення часових рамок проведення другого Саміту миру», - сказав Сибіга.

За його словами, щоб цей захід відбувся, має бути максимальна кількість країн-однодумців, які підтримують принцип територіальної цілісності і суверенітету та Статут ООН, і якомога ширша участь країн Глобального Півдня.

«Нам не потрібні додаткові протокольні заходи. Це має бути дієвий Саміт, який дійсно наблизить досягнення мети, якою ми всі об’єднані, - справедливого миру для України. Тому, як тільки складуться всі ці чинники, ще має бути визначена столиця, яка готова прийняти цей саміт. На сьогодні поки що тривають розмови з відповідними країнами щодо можливості виступити господарем такого заходу», - повідомив міністр.

Підсумовуючи, він зазначив, що коли всі ці елементи «справді будуть злагоджені», це дасть змогу і визначити чітку дату і місце проведення.

Як повідомляв Укрінформ, у Канаді 30-31 жовтня відбудеться конференція, присвячена пункту 4 Формули миру — звільненню всіх полонених і депортованих під час війни з РФ.

Теги за темою
Росія війна
Джерело матеріала
loader
loader