Офіцери КНДР вже перебувають на окупованих територіях України – Зеленський
Офіцери КНДР вже перебувають на окупованих територіях України – Зеленський

Офіцери КНДР вже перебувають на окупованих територіях України – Зеленський

Офіцери КНДР вже перебувають на окупованих територіях України – Зеленський

Президент підкреслив, що це втягування у війну третьої країни.

За даними української розвідки, на окупованих Росією територіях України вже перебувають офіцери Північної Кореї, а в самій КНДР готують ще 10 тисяч своїх солдатів, заявив президент Володимир Зеленський після участі у засіданні Європейської ради. Він звернув увагу, що це перше втягування контингенту третьої країни у російсько-українську війну.

«У нас є інформація від нашої розвідки, що офіцери північнокорейські вже знаходяться на тимчасово окупованих територіях України. І вони тренують російських солдатів. Не знаю, яка кількість цих офіцерів. Але дані розвідки свідчать, що РФ розраховує на таке підсилення. Оскільки Росія не встигає з мобілізацією через великі втрати на полі бою», – зазначив Зеленський.

За його словами, Владімір Путін знає, що російське суспільство проти мобілізації.Тому він шукає зовнішньої підтримки. 

«І я знаю, що є такий намір – підготувати 10 тисяч солдатів з різних родів військ... Тобто він хоче залучати не лише піхоту, а й спеціалістів різних родів військ. Ми знаємо, що Північна Корея вже готує контингент, аби відіслати воювати проти України. Це дуже нагальна річ», – додав президент.

Зеленський розповів, що говорив про це з партнерами зі США та низкою лідерів інших країн. За його словами, що це фактично підтвердження того, що вже друга країна втягується в російсько-українську війну через залучення свого контингенту.

«Томущо Іран, ви вже знаєте, надавав вже Росії і ракети, і дрони, але не контингент. А тут вже такий серйозний крок із втягування у війну контингенту», – підсумував президент.

Офіцери КНДР вже перебувають на окупованих територіях України – Зеленський - Фото 1

Напередодні Зеленський заявив, що до війни РФ проти України вже фактично приєдналися ще дві країни – Іран та КНДР. Він розповів, що КНДР передає РФ не лише зброю, а й людей. Останніми заміняють робітників заводів, замість вбитих на війні росіян, а також комплектують особовий склад армії ворога.

Водночас керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що Північна Корея вже стала найбільшою проблемою з-поміж усіх союзників РФ. Тим часом Путін цього тижня подав до Держдуми законопроєкт про ратифікацію договору про всебічне стратегічне партнерство з КНДР. Про зростання участі Північної Кореї в російсько-українській війні асоційована старша аналітикиня Центру «Нова Європа» Наталія Бутирська пише в статті «КНДР проти України: Путін вже в боргах перед Кім Чен Ином». 

Джерело матеріала
loader
loader