Стало відомо, чи блокують польські фермери фури на кордоні з Україною
Стало відомо, чи блокують польські фермери фури на кордоні з Україною

Стало відомо, чи блокують польські фермери фури на кордоні з Україною

На пункті пропуску «Медика-Шегині» наразі не відбувається блокування руху вантажних транспортних засобів польськими фермерами, як вони анонсували раніше. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко у телеефірі, пише agronews.ua.

«По тому анонсу, який здійснювали польські фермери, що вони можуть розпочати свої дії з блокування руху вантажних транспортних засобів по напрямку пункту пропуску «Медика-Шегині», на даний момент цього не відбувається. Ну і звісно, що ми загалом сподіваємося, що польські фермери не блокуватимуть рух для вантажівок на жодному із напрямків на кордоні з Польщею – чи то напрямок пункту пропуску «Медика-Шегині», чи на будь-якому з інших пунктів пропуску», – сказав Демченко.

Розповідаючи про пасажиропотік на пунктах пропуску Демченко зауважив, що в цей період кількість перетинів кордону значно знизилася.

«До прикладу, якщо порівняти серпень місяць, коли кордон перетнуло загалом в обидва боки протягом місяця 4 мільйони осіб, то у вересні кількість перетинів уже коливалася на рівні трішки більше 3 мільйонів. І зараз тенденції до збільшення пасажиропотоку немає. У будні дні кордон перетинає близько 80-85 тисяч осіб в обох напрямках. У вихідні цей показник може коливатися на рівні 100 тисяч. Але якщо пригадати літній період, то показники перетину кордону були значно більші», – сказав речник ДПСУ.

Таким чином, підкреслив він, зменшення пасажиропотоку призвело до зменшення черг на пунктах пропуску.

«Якщо прив’язатися до кордону з Польщею, то 50% пасажиропотоку припадає саме на кордон із Польщею. Але, знову ж таки, значних черг на цьому відтинку також не відмічається. В окремі дні можуть бути скупчення автівок, в окремі години. Це якщо одночасно певна кількість людей обирає для себе один напрямок», – сказав Демченко.



Перегляди: 0
Джерело матеріала
loader
loader