Пелюховський розповів, що на українське суспільство чекають серйозні зміни після війни
Пелюховський розповів, що на українське суспільство чекають серйозні зміни після війни

Пелюховський розповів, що на українське суспільство чекають серйозні зміни після війни

Останнім часом війна і зведення з фронтів змусили громадян України забути про питання, пов'язані з мирним життям, розвитком економіки та соціальної сфери.

Лідер політичної партії "Сила Нації" Андрій Пелюховський задався питанням: "Що далі?", повідомляє видання "УНІАН".

"Нас цікавить те питання, яким задаються мільйони громадян в Україні, але який обходить стороною влада: "що ж далі?". Це питання щовечора звучить на наших кухнях. Його задають друзі і сусіди, зустрічаючись біля під'їзду. Його задають в селах і містах, таксисти і перукарі, вчителі та інженери, медики і хлібороби. Що далі? Яку Україну ми отримаємо на виході, після війни?", - зазначає політик. 

Пелюховський додає, що, на жаль, ясного бачення соціально-економічної стратегії розвитку України в післявоєнний період в уряду немає.

"Немає розуміння того, як необхідно в терміновому порядку трансформувати житлово-комунальну сферу – щоб заощадити на енерговитратах і зняти з простих людей тарифний тягар. Немає розуміння того, як необхідно змінити податкове законодавство і як змусити працювати банківську систему – адже при обліковій ставці в 25% Бізнес, який залишився в країні, просто помре! Немає розуміння, що робити з експортом – і не тільки хліба, а й руди, металу і цілого ряду інших товарів. А як перейти від переважно сировинної економіки до високотехнологічної? А як відновити транзитний потенціал? А як розвивати сферу послуг, щоб довести її питому вагу в економці країни мінімум до 1/3?".

Окрім цього політик запевняє, що після війни перестануть бути актуальними всі ті політичні партії, які засновані на брехні, фальші і лицемірстві.

"В українську політику навряд чи повернуться Порошенко і Тимошенко, Разумков і Гройсман, Смешко і Мураєв – я вже не кажу про Медведчука і Бойка. Вони залишаться там, в минулій, в колишній Україні, яка згоріла 24 лютого 2022 року. Політичні партії і політики, які звикли до маніпуляцій і словесної еквілібристики, померли з електоральної точки зору. Їх час минув. Вони залишилися в далекій історії. Українське суспільство очікують серйозні трансформації, пробудження від сну і нова тональність діалогу з владою", - наголошує Пелюховський.

В цілому політик прогнозує серйозні зміни в суспільстві - аж до зміни країни, філософії політики і управління. Однак він упевнений в тому, що Україна не тільки збережеться, а й зможе знайти в собі сили для швидкого розвитку. Зміниться тільки якість еліт і якість політиків.

Джерело матеріала
loader