"Остання спроба перед бездоріжжям": аналіз дій окупантів від військового ЗСУ
"Остання спроба перед бездоріжжям": аналіз дій окупантів від військового ЗСУ

"Остання спроба перед бездоріжжям": аналіз дій окупантів від військового ЗСУ

Російські окупаційні війська на Донбасі поспішають досягти результатів до початку бездоріжжя (сезонного бездоріжжя), яке ускладнить проведення військових операцій.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади Збройних сил України (ЗСУ) ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

"Вони поспішають, справді поспішають до бездоріжжя, тому що донбаський ґрунт у майбутньому не дасть змоги активно проводити якісь військові операції саме в полях. Основна частина бойових зіткнень — поле, і просування теж таким ґрунтом, тому це буде неможливо", — сказав він.

Як зазначив гість ефіру, попри те, що в Росії багато людського ресурсу, його запаси все ж виснажуються.

"Тому вони вдаються до того, що видають громадянство всім, хто забажає, або тим, хто порушив адміністративне або кримінальне право Російської Федерації. Одразу після цього починають "опрацьовувати" людину і пропонувати їй підписати контракт, вступити в армію", — наголосив Цехоцький.

Офіцер також розповів, що, за даними, які надходять від військовополонених за останній місяць, підготовка російських окупантів дійсно недостатня.

"Вони йдуть із недостатньою підготовкою, і це для нас добре. Однак їх все одно багато в чисельному складі. І для того, щоб утримувати оборону, наших захисників має бути більше, ніж їх є на сьогоднішній день", — підсумував Сергій Цехоцький.

Джерело матеріала
loader