Європа має допомогти Україні пережити зиму - прем’єр Естонії
Європа має допомогти Україні пережити зиму - прем’єр Естонії

Європа має допомогти Україні пережити зиму - прем’єр Естонії

Європа має допомогти Україні експортом енергоносіїв, товарами та коштами, щоб вона могла пройти зиму на тлі російських ударів по енергетичній інфраструктурі.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказав журналістам прем'єр-міністр Естонії Крістен Міхал перед початком засідання Європейської ради у Брюсселі.

"Майбутня зима буде дуже суворою в Україні. Всі розуміють, що Росія систематично і цілеспрямовано бомбить різну енергетичну та теплову інфраструктуру. Тож Європа має можливість допомогти з експортом енергоносіїв, товарами, коштами, щоб підтримати Україну та допомогти їй пережити зиму", - сказав він.

Міхал запевнив у продовженні підтримки України в її оборонній війні проти РФ. Він нагадав, що Естоніявзяла на себе зобов'язання надавати Україні підтримку у розмірі 0,25% свого ВВП упродовж наступних років.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міжнародне енергетичне агентство (International Energy Agency - IEА) попередило, що майбутня зима буде найсерйознішим випробуванням для України від початку російського вторгнення.

Фото: Eero Vabamägi

Теги за темою
Естонія
Джерело матеріала
loader