Генпродюсеру окупаційного медіахолдингу ТРК «Крим» загрожує до 12 років ув'язнення
Генпродюсеру окупаційного медіахолдингу ТРК «Крим» загрожує до 12 років ув'язнення

Генпродюсеру окупаційного медіахолдингу ТРК «Крим» загрожує до 12 років ув'язнення

Генеральному продюсеру АНТ «Телерадіокомпанія «Крим», який публічно закликав до агресивної війни та виправдовував окупацію території України, загрожує до 12 років ув'язнення.

Про це повідомляє Прокуратура АРК та Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратурою автономії скеровано до суду обвинувальний акт щодо генерального продюсера АНТ «Телерадіокомпанія «Крим», який публічно закликав до агресивної війни та виправдовував окупацію території України. Його дії кваліфіковано як колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України), пропаганда війни (ст. 436 КК України) та виправдовування тимчасової окупації частини території України, вчинене з використанням медіа (ч. 3 ст. 436-2 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що з 2014 року обвинувачений, працюючи ще кореспондентом пропагандистської телекомпанії «НТВ», з метою впливу на свідомість мешканців Криму створював і поширював матеріали проросійського змісту, що є складовою частиною внутрішньополітичної стратегії РФ на окупованих нею територіях.

У 2018 році його було призначено «радником з інформаційної політики голови Республіки Крим», а згодом – генпродюсером ТРК «Крим», підвідомчої окупаційному Міністерству внутрішньої політики, інформації і зв’язку Республіки Крим, до складу якої входить 16 проросійських медіа.

Від початку повномасштабного вторгнення обвинувачений, використовуючи свої акаунти в соціальних мережах «Телеграм» та «Вконтакте», систематично розповсюджує матеріали, спрямовані на підтримку РФ, закликає до агресивної війни проти України та виправдовує окупацію частини її території.

Також він пропагує символ «Z» як «новий логотип Дня возз'єднання Криму та Росії» та у саркастичній формі висловлюється про «несправедливе» ставлення світу до РФ.

Судово-лінгвістичною експертизою підтверджено, що публікації обвинуваченого містять висловлювання, спрямовані на підтримку держави-агресора та її окупаційної адміністрації, а також заклики до агресивної війни проти України.

За такі дії йому загрожує до 12 років позбавлення волі, додали в прокуратурі.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні засудили генерального директора окупаційної телерадіокомпанії «Крим» до 12 роківпозбавлення волі з конфіскацією майна.

Теги за темою
Крим
Джерело матеріала
loader
loader