Чи нарахують пенсію за віком, якщо частину стажу набуто в Росії
Чи нарахують пенсію за віком, якщо частину стажу набуто в Росії

Чи нарахують пенсію за віком, якщо частину стажу набуто в Росії

Чи зарахують російський стаж

Роки роботи в Росії не зарахують, навіть якщо вони припали на радянські часи, повідомляють у "На пенсії". Оскільки Україна та Росія вийшли з пенсійної угоди, за новими правилами підтвердити російський стаж в Україні зараз практично неможливо.

Раніше у Мінсоцполітики повідомляли, що українцям, які працювали в Російській Федерації після 19 лютого 2014 року, стаж не зараховується. Відповідно до закону, страховий стаж не буде зарахований у кількох випадках.

Зверніть увагу! Йдеться про періоди служби у військових чи силових структурах, незаконних збройних або воєнізованих формуваннях, а також у судових чи правоохоронних органах держави-агресора на тимчасово окупованих територіях. Також це стосується добровільного обіймання посад у незаконних органах влади.

Як оформити пенсію, не виходячи з дому?

Для цього достатньо зареєструватися на веб-порталі електронних послуг ПФУ за допомогою електронного підпису. Дані про заробіток з 2000 року та про стаж із 2004 року вже є в системі. Щоб підтвердити стаж до 2004 року, необхідно оцифрувати трудову книжку та надіслати скановані копії через "особистий кабінет". Заяву на призначення пенсії також можна подати через додаток "Дія".
Теги за темою
Гроші
Джерело матеріала
loader