Британія оголосила масштабний пакет санкцій проти тіньового флоту РФ
Британія оголосила масштабний пакет санкцій проти тіньового флоту РФ

Британія оголосила масштабний пакет санкцій проти тіньового флоту РФ

Велика Британія запровадила найбільший пакет санкцій проти тіньового флоту нафтових танкерів Росії. Про це повідомила пресслужба британського уряду.

Нові санкції стосуються 18 російських нафтових танкерів і чотирьох танкерів зі скрапленим природним газом. Це найбільша на сьогодні санкційна акція проти тіньового флоту російського диктатора Володимира Путіна.

«Ще 18 суден тіньового флоту будуть позбавлені доступу до портів Великої Британії і не зможуть користуватися провідними британськими морськими послугами, в результаті чого загальна кількість нафтових танкерів, проти яких запроваджено санкції, зросте до 43», – йдеться у повідомленні.

Нафтові танкери, які стали мішенню нових санкцій, лише за останній рік перевезли сировини на приблизно $4,9 млрд. Щоб уникнути британських санкцій, «Совкомфлот», найбільша судноплавна компанія Росії, була змушена намагатися перейменувати свої судна. Сьогоднішні санкції націлені на ще більшу кількість її суден.

Британія також запроваджує санкції проти ще чотири танкери зі зрідженим природним газом та російської газової компанії АТ «Русгаздобыча». 

До слова, через західні санкції Російська Федерація накопичила тіньовий флот для перевезення своєї нафти по всьому світу. Зокрема, є підозри, що Москва почала робити аналогічні дії щодо скрапленого природного газу.

Джерело матеріала
loader