8 найкращих фільмів на Гелловін, які створять магічну атмосферу
8 найкращих фільмів на Гелловін, які створять магічну атмосферу

8 найкращих фільмів на Гелловін, які створять магічну атмосферу

Гелловін асоціюється з помаранчевими гарбузами, павутинням, опудалами, черепами та скелетами. Це традиційні символи свята, якими декорують квартири та будинки. Атмосферу загадковості також допоможуть створити містичні фільми, які зібрало видання Viva! Тож збирайтеся зі своїми рідними та друзями й занурюйтесь у вечір пригод і таємниць. 

«Воно»

Рік випуску: 2017

Жанри: жахи

Актори: Джейден Мартелл, Джеремі Рей Тейлор, Софія Лілліс, Фінн Вулфгард

Стрічка передбачає екранізацію однойменного роману Стівена Кінга, який став шалено популярним у всьому світі. Хорор переносить глядачів у 80-ті роки минулого століття, коли в одному американському містечку раптово губляться діти. І ніхто не розуміє, куди вони зникають та що з цим робити.

Зокрема, це стосується Білла, який близько року не може знайти молодшого брата Джорджі. Згодом хлопець разом з товаришами починає бачити дивні явища, усвідомлюючи, що вся справа - у темній силі. А діє вона під виглядом моторошного клоуна Пеннівайза…

«Сімейка Адамсів»

Рік випуску: 1991

Жанри: комедія, фентезі

Актори: Анжеліка Г'юстон, Рауль Хулія, Крістофер Ллойд, Ден Гедайя

У центрі сюжету - дивна сімейка Адамсів. Члени родини мають такий вигляд, ніби Гелловін триває у них щодня, адже їх манить все страшне та лякливе. Ба більше, сімейство славиться специфічними хобі, як-от грою на електричному стільці та колекціонуванням гігантських ножів.

Події фільму розгортаються навколо приїзду до Адамсів родича Фестера, який тривалий час не виходив на звʼязок. Усі радо його приймають, однак в якийсь момент діти починають сумніватися в щирості дядька. Схоже, загадковий родич має свої плани у будинку Адамсів…

«Гелловін Гʼюбі» 

Рік випуску: 2020

Жанри: детектив, комедія

Актори: Адам Сендлер, Кевін Джеймс, Джулі Боуен, Рей Ліотта

Американці з нетерпінням чекають Гелловіну та декорують місто до свята. Люди не здогадуються, що зʼявляється небезпека у вигляді злочинця, котрий втік з психлікарні. Єдиним, хто може врятувати місцевих від цього дивного чоловіка, є продавець мʼяса Гʼюбі.

Чоловік не має визнання серед інших та періодично зіштовхується з цькуванням. Однак саме він може врятувати всіх від злочинця та проявити свій характер. Для цього доведеться подивитися своїм страхам у вічі…

«Прокляття Брідж-Голлоу»

Рік випуску: 2022

Жанри: комедія, пригоди, сімейні

Актори: Марлон Вайанс, Пріа Фергюсон, Келлі Роуленд, Голлі Дж. Барретт

Американська сімʼя переїжджає з активного та сучасного Брукліну у провінційне місто. Події відбуваються саме напередодні Гелловіну, тож усе довкола прикрашене тематичними прикрасами та оповите  загадковою атмосферою. Водночас дівчинка Сідні дізнається від однолітків, що в будинку, куди вона переїхала з батьками, живе дух померлого і злого чоловіка. Тепер їй кортить побачити привида.

І одного разу у дівчини спалахує ліхтар, й таким чином вона пробуджує темні сили. Все довкола оживає: гелловінські гарбузи починають по-справжньому усміхатись, по місту літають відьми, а клоуни атакують місцевих. Сідні розуміє, що треба цьому покласти край.

Якщо ідея ховатися під ковдру від чергового жаху до Гелловіну вас геть не влаштовує, тоді це той оптимальний варіант, який можна переглянути у сімейному колі.

«Минулої ночі в Сохо»

Рік випуску: 2021

Жанри: трилер

Актори: Аня Тейлор-Джой, Метт Сміт, Томасін Мак-Кензі, Джессі Мей Лі

Події стрічки розгортаються навколо простої дівчини Елоїз, котра обожнює стиль 60-х і бажає стати успішним дизайнером одягу. Щоб здійснити мрію свого життя, Елоїз прямує до Лондона та вступає до коледжу. Розуміючи, що гуртожитське життя - не для неї, дівчина перебирається на квартиру.

Дні Елоїз проходять монотонно та однаково, але все змінюється вночі, коли дівчина загадковим способом поринає в епоху 60-х і бачить свою улюблену співачку Сенді. Спершу вона захоплюється яскравими подіями, але невдовзі розуміє, що не все так солодко. І це минуле починає відбиватися на її реальному житті. Фільм стане чудовим доповненням Гелловіну, адже містить надприродні події.

«Фокус-покус»

Рік випуску: 1993

Жанри: комедія, фентезі, сімейні

Актори: Сара Джессіка Паркер, Бетт Мідлер, Кеті Наджимі, Омрі Кац

Америка, 17 століття, час напередодні Гелловіну. Текері Бінкс спостерігає, як відьми забирають з собою його сестру Емілі та намагається її визволити. Натомість жінки хочуть позбавити дитину сил й завдяки цьому повернути собі молодість. Водночас перетворюють Бінкса в чорного кота.

Тимчасом місцеві починають вішати відьом, але одна з них встигає вимовити заклинання, яке дозволить їм воскреснути. Єдина умова - незаймана людина має запалити свічку з чорним полум'ям. Урешті це трапляється: відьми оживають й мають намір забрати сили з інших дітей. Тепер їм і Бінксу, який став котом, потрібно зупинити цих злісних чаклунок.

«Зошит смерті»

Рік випуску: 2017

Жанри: детектив, фентезі, трилер

Актори: Лейкіт Стенфілд, Віллем Дефо, Маргарет Куеллі, Шей Вігхем

Додасть адреналіну та полоскоче нерви історія про талановитого та здібного хлопця Лайта, котрий має хорошу репутацію в суспільстві. Водночас Юнак має одну особливість: він не терпить будь-яку несправедливість.

Трапляється так, що Лайт знаходить дивний зошит, який володіє моторошною властивістю. Як тільки хтось напише в ньому імʼя людини, через певний час її не стане. У хлопця зʼявляється азарт - перевірити, чи справді це так, і послання підтверджується. Таким чином юнак вирішує відновити справедливість, вписуючи туди різних людей, але чи залишиться він непоміченим?

«Кладовище домашніх тварин»

Рік випуску: 2019

Жанри: трилер, жахи

Актори: Джейсон Кларк, Джон Літгоу, Емі Саймец, Жете Лоранс

Ця стрічка є екранізацією однойменного роману легендарного Стівена Кінга, тож приготуйтеся до викиду адреналіну та несподіваних пригод. Головний герой - доктор Луїс Крід разом з рідними поселяється в невеличкому містечку, яке оточене лісом. Стається нещасний випадок: кота Кріда збиває на смерть авто.

Так, родина дізнається, що в місті є окреме кладовище для різних тварин. Однак воно має певну особливість: подейкують, що домашні улюбленці, поховані там, згодом оживають. Водночас Крід не звертає уваги на ці перекази й хоронить там кота. Через певний час тварина справді повертається до життя, утім, геть не такою, як була до цього…

Фото: IMDb, «Кіноріум»

Відео: «Планета Кіно», Netflix, Paramount Movies, B&H Film Distribution, Rotten Tomatoes Classic Trailers

Джерело матеріала
loader