Вибори у США: яка група виборців пітримує Гарріс найбільше
Вибори у США: яка група виборців пітримує Гарріс найбільше

Вибори у США: яка група виборців пітримує Гарріс найбільше

Вибори у США: яка група виборців пітримує Гарріс найбільше

Соціологи провели дослідження з точки зору гендерного сприйнятті.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс випереджає колишнього президента Дональда Трампа на 3%  в опублікованому в середу Університетом Фейрлі Дікінсона опитуванні, яке вивчало те, як виборці бачать кандидатів через призму мужності та жіночності. Дані опитування наводить The Hill.

Лідерство Гарріс відносно Трампа в опитуванні, з 50% підтримки проти його 47%, збігається з її перевагою у 2,8% за результатами опитування The Hill/Decision Desk HQ.

З точки зору гендерного сприйняття, Трамп і Гарріс, передбачувано, сприймаються набагато більш мужнім та жіночною відповідно.

74% респондентів сказали, що Трамп має певний рівень маскулінності, у порівнянні з 26%, які сказали, що він не виглядає мужнім. 29% учасників наділили Гарріс повністю (2%), переважно (5%) або певною мірою чоловічими рисами (22%). Натомість 71% опитаних сказали, що вона їх майже (25%) або й геть не має ( 46%).

«Виборці, як правило, асоціюють чоловічі якості з лідерськими якостями, тому жінки-кандидати повинні намагатися продемонструвати певні чоловічі риси, щоб їх сприймали як лідерів. Коли Гарріс говорить про володіння зброєю, наприклад, вона заявляє про чоловічі риси, і виборці, здається, сприймають це», — зазначив Ден Кассіно, професор уряду та політики в Fairleigh Dickinson та виконавчий директор опитування. 

Віцепрезидентку підтримують 50% серед тих, хто каже, що вона бодай трохи має чоловічі риси та 54% тих, хто каже, що вона зовсім їх не має.

Водночас, серед тих, хто не вважає Трампа наділеним достатньою маскулінністю, його підтримка значно падає .

«Привабливість Трампа заснована на тому, що він демонструє певний вид маскулінності. Коли виборці не сприймають це, його підтримка різко падає, навіть серед республіканців», — сказав Кассіно.

Він додав, що вимоги виборців до Гарріс і до Трампа дуже різняться.

«Жінки-кандидатки можуть сприйматися як мужні та жіночні водночас, але для Трампа сприйняття його як кандидата з жіночими рисами – це катастрофа», — додав Кассіно.

68% відсотків опитаних виборців Республіканської партії вважають, що він повністю мужній, порівняно із 14% демократів, які оцінюють його таким чином. Натомість 33% демократів стверджують, що він «геть не має нічого чоловічого», а от серед республіканців так вважають лише 2%. 

48% демократів назвали Гарріс «дуже жіночною». Серед республіканців таку рису кандидатки назвали лише 26%.

Згідно з опитуванням, серед виборців ЛГБТК Гарріс має перевагу перед Трампом на цілих 58% відсотків: 78% опитаних підтримують її і лише 20% – Трампа.

Braun Research проводив опитування зареєстрованих виборців 8-14 жовтня. Загальна вибірка становила 806 зареєстрованих виборців по всій країні. Похибка становить плюс-мінус 3,5%.

Джерело матеріала
loader