"Укренерго" відсторонило від посади чиновника, який підтримував агресію РФ
"Укренерго" відсторонило від посади чиновника, який підтримував агресію РФ

"Укренерго" відсторонило від посади чиновника, який підтримував агресію РФ

Співробітника "Укренерго", якого затримала Служба безпеки України за підозрою у підтримці агресії Росії, відсторонили від виконання службових обов'язків. Про це йдеться у заяві компанії.

- НЕК "Укренерго" з 14 жовтня відсторонило від виконання посадових обов'язків співробітника, щодо якого Службою безпеки України порушено кримінальне провадження за ч. 3 статті №436-2 Кримінального кодексу України – "Виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників", - зазначено у повідомленні.

У компанії запевнили, що керівництво "Укренерго" максимально співпрацює із правоохоронцями. Також було створено внутрішню комісію, яка проведе службову перевірку. У заяві йдеться, що будь-які прояви виправдання агресії РФ для колективу компанії є неприйнятними.

- Якісь прояви виправдання російської агресії для колективу «Укренерго» неприйнятні. Особливо з огляду на те, що від атак окупантів на робочих місцях загинуло 9 наших співробітників, а ще 11 – впали на фронті, зі зброєю в руках, - підкреслив регулятор.

  • 14 жовтня СБУ затримала чиновника Укренерго, який виправдовував воєнні злочини росіян та заперечував державність України. Зрадником виявився один із керівників департаменту безпеки держпідприємства, який відповідав за охорону стратегічно важливих об'єктів Об'єднаної енергосистеми України.
  • 14 жовтня СБУ повідомили, що на Волині засудили 40-річного помічника начальника відділу місцевого прикордонного загону, який виявився російським агентом.
Джерело матеріала
loader
loader