Загроза з півдня: ЗС РФ готуються до штурмових дій у районі Работиного, — ОУВ "Таврія"
Загроза з півдня: ЗС РФ готуються до штурмових дій у районі Работиного, — ОУВ "Таврія"

Загроза з півдня: ЗС РФ готуються до штурмових дій у районі Работиного, — ОУВ "Таврія"

За словами спікера угруповання Владислава Волошина, противник формує невеликі штурмові підрозділи чисельністю до 10 осіб. Мета росіян — поліпшити тактичне положення в напрямку Оріхового.

На всьому Південному напрямку для українських захисників склалася непроста ситуація. Особливо гарячими ділянками фронту стали позиції на лінії бойового зіткнення від Приютного до Великої Новосілки, а також поблизу Оріхового та Гуляйполя. Крім того, Збройні сили РФ у районі населеного пункту Роботине формують штурмові підрозділи з метою активізації бойових дій. Про це розповів представник ОУВ "Таврія" Владислав Волошин.

Сили противника на цих ділянках фронту створюють невеликі штурмові підрозділи чисельністю до десяти осіб. Головна мета росіян — поліпшити тактичне положення і взяти під вогневий контроль логістичні шляхи Сил оборони.

Таким чином, на цьому напрямку російські сили продовжують робити спроби штурмових дій, особливо після перегрупування військ, що відбулося після їхніх успіхів у районі Вугледара. За словами Волошина, російські війська продовжують наносити ракетні та авіаційні удари, а також активно використовують безпілотні літальні апарати.

"Окремо я хотів би виділити Херсонський напрямок. У гирлі Дніпра ворог намагається взяти під контроль острови та постійно веде обстріли та завдає ударів по Херсону і прибережним населеним пунктам", — сказав речник угруповання.

Волошин зазначив, що противник перекидає особовий склад штурмових груп на передові позиції Херсонського напрямку. Водночас формування російських ударних груп не проводиться шляхом залучення резервів, тобто противник комплектує штурмові підрозділи з тих солдатів, які вже перебувають на ЛБЗ.

"У кожному з таких з'єднань є свої штурмові групи. Особовий склад цих штурмових груп вони перекидають на передові позиції для того, щоб починати штурмові дії малими групами піхоти. Про те, що формуються великі наступальні з'єднання, не йдеться", — підкреслив спікер.

Динаміка просування ЗС РФ на Південному фронті

Карта бойових дій на Південному напрямку. 16 вересня
Фото: deepstatemap.live
Карта бойових дій на Південному напрямку. 16 жовтня
Фото: deepstatemap.live

Зазначимо, що згідно з даними ресурсу DeepState, за минулий місяць ситуація на Південному напрямку істотно не змінилася. Динаміка просування противника на окремих ділянках фронту свідчить про незначне просування ЗС РФ у районі Роботиного та Великої Новосілки, де попри тиск противника Сили оборони продовжують утримувати позиції.

Важливо Ресурси на війну вичерпаються до 2026 року: коли стане різко гірше і в нас, і в них

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, на Курахівському напрямку 15 жовтня ЗС РФ намагалися 40 разів прорвати оборону українських військ. Водночас противнику вдалося окупувати селище Острівське Покровського району Донецької області.

Теги за темою
оборона
Джерело матеріала
loader