"Цілеспрямований тероризм": оцінка ударів РФ по портах від ВМС України
"Цілеспрямований тероризм": оцінка ударів РФ по портах від ВМС України

"Цілеспрямований тероризм": оцінка ударів РФ по портах від ВМС України

У Військово-морських силах заявили про те, що російські удари по портовій і припортовій інфраструктурі України є цілеспрямованими терористичними атаками, за які країна-агресор понесе відповідальність.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

"Я можу зафіксувати два основні моменти. Перший — це те, що Росія продовжує свою терористичну діяльність. Росія продовжує брехати відверто. Вони, звичайно ж, у своєму медіаполі це все виправдовують нібито ударами по військовій інфраструктурі, що не відповідає дійсності", — сказав речник.

Він наголосив, що всі ці факти фіксуються, передаватимуться також і в міжнародні інстанції, щоб Російська Федерація обов’язково понесла відповідальність за ці удари.

"Це, само собою, так, бюрократична міжнародна машина, вона досить важка, складна, але вона працює. Ось що важливо", — сказав Плетенчук.

Речник окремо звернув увагу, що Російська Федерація завдавала ударів по українській портовій інфраструктурі навіть під час роботи так званої зернової угоди, підписантом та учасником якої вона була.

"Тобто для них немає жодних правил, жодних договорів, і вони це робили навіть у такому своєму становищі. Тому зараз дивуватися, звичайно, немає чому", — сказав Плетенчук.

Джерело матеріала
loader