Теплопостачальні компанії підготувалися до опалювального сезону - Держенергонагляд
Теплопостачальні компанії підготувалися до опалювального сезону - Держенергонагляд

Теплопостачальні компанії підготувалися до опалювального сезону - Держенергонагляд

Теплопостачальні компанії виконали підготовку до опалювального сезону, до теплопостачання поступово підключаються об'єкти соціальної інфраструктури.

Про це в ефірі телемарафону повідомив в.о. голови Державної інспекції енергетичного нагляду Анатолій Замулко, передає Укрінформ.

"Теплопостачальні організації виконали свої обов'язки щодо підготовки до опалювального періоду відповідно до наявних бюджетів і ресурсів. Усі суб'єкти у сфері теплопостачання провели ремонтну кампанію і випробування своїх мереж. Держенергонагляд постійно контролював процес випробувань та технічних замін в обладнанні", - сказав Замулко.

Він зазначив, що зараз в Україні поступово підключаються до теплопостачання об'єкти соціальної інфраструктури, і це є період, коли можна усунути виявлені недоліки у підготовці.

Водночас Замулко наголосив, що основним чинником впливу на проходження опалювального сезону є російські атаки на критичну інфраструктуру. Щоб зменшити їхні наслідки, на місцевому рівні розроблені сценарії реагування, а максимальна кількість соціально важливих об’єктів оснащена генераторами.

Триває також співпраця з міжнародними партнерами щодо постачання потужного обладнання, необхідного для роботи теплоцентралей і теплопостачальних компаній, електротехнічного обладнання для формування резервів.

Як повідомлялося, в Україні станом на 15 жовтня готовність житлових будинків до зими становила понад 99%, більш як 18 тис. котелень та 4,8 тис. центральних теплових пунктів перебувають на стадії готовності до подачі тепла.

Джерело матеріала
loader