Суха погода: синоптикиня розповіла, коли закінчаться дощі
Суха погода: синоптикиня розповіла, коли закінчаться дощі

Суха погода: синоптикиня розповіла, коли закінчаться дощі

Суха погода: синоптикиня розповіла, коли закінчаться дощі

У найближчі дні в Україні прогнозують дощі.

Як і обіцяли синоптики, у жовтні в Україну прийшли дощі і похолодання. Але в найближчі дні опади можуть закінчитись. Про це у коментарі «РБК-Україна» розповіла синоптикиня Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

За її словами, оскільки зараз - середина жовтня, погодні умови можуть бути досить різноманітними. Водночас найближчими днями денні температури повітря у більшості регіонів України очікуються в межах 6-13 градусів за Цельсієм.

Дещо тепліше може бути на Закарпатті та півдні України - до 15 градусів вище нуля.

«Якщо говорити, наприклад, про опади, то 15-16 жовтня можуть бути опади. Такі залишкові процеси від неактивних атмосферних фронтів, які пов'язані з улоговиною, що знаходиться на північ від території України», – розповіла вона.

Водночас з четверга, 17 жовтня, на погодні процеси в Україні впливатиме поле високого тиску, що забезпечить прояснення та нічні заморозки.

«Але, в той же час, денна температура... Вдень буде більш комфортно. Тому що буде менше вітру», – зауважила синоптикиня.

Вона додала, що в цілому до кінця цього тижня - початку наступного в Україні переважатиме погода без опадів.

Щодо прогнозу температури повітря на жовтень, листопад і зиму 2024/2025, то всі світові прогностичні центри одностайні у своїх висновках: температура повітря протягом найближчих місяців як у Європі, так і в Україні залишатиметься аномально високою. Цьому сприятиме як посилення парникового ефекту, так і особливості загальної циркуляції атмосфери, які будуть характерними для цього періоду. Якою буде зима та залишок осені розповіла в своїй статті «Якою буде погода восени та взимку в Україні» для ZN.UA завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух.

Джерело матеріала
loader
loader