Швейцарія повністю приєдналась до 14 пакета санкцій ЄС проти Росії
Швейцарія повністю приєдналась до 14 пакета санкцій ЄС проти Росії

Швейцарія повністю приєдналась до 14 пакета санкцій ЄС проти Росії

Федеральна рада Швейцарії 16 жовтня ухвалила решту заходів з 14-го пакета санкцій ЄС проти Росії.

Про це повідомила пресслужба швейцарського уряду, передає Укрінформ.

Це рішення уряду ще більше посилить експортні обмеження на товари, призначені для зміцнення промислового сектору та військового потенціалу Росії. Таким чином до санкційного списку Швейцарії буде додана 61 юридична особа.

Обмеження заборонять банкам використовувати певні спеціалізовані служби для здійснення платежів (тобто альтернативи SWIFT). Також кілька санкцій будуть спрямовані на скраплений природний газ (СПГ). Відтепер буде заборонено інвестувати в СПГ-проєкти, які будуються в Росії, або постачати таким проєктам необхідні товари. З березня 2025 року також буде заборонено надавати послуги з перевалки російського СПГ на території ЄС. Новий пакет санкцій також забороняє купівлю, імпорт і транспортування російського СПГ через термінали в ЄС.

Швейцарія дозволила своїм компаніям подавати позови до судів на підсанкційні компанії з вимогою відшкодування збитків, яких швейцарські компанії зазнали внаслідок свавільних судових розглядів у Росії або третіх країнах.

Щоб обмежити вплив Росії на демократичні процеси в Швейцарії, влада також заборонила політичним партіям, НУО і постачальникам медіа-послуг приймати пожертви від російського уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у червні ЄС ухвалив 14-й пакет санкцій проти Росіїу зв’язку з її агресією проти України, який поширює тиск на російську енергетику та містить заходи для запобігання спробам обминати європейські санкції.

У серпні Федеральна рада Швейцарії ухвалила обмежувальні заходи в межах 14-го пакета санкцій ЄС проти Росії, які торкнулись, зокрема, російських алмазів і інвестицій. 

Теги за темою
Євросоюз Швейцарія
Джерело матеріала
loader
loader