СБУ запобігла втечі з України агентки ФСБ
СБУ запобігла втечі з України агентки ФСБ

СБУ запобігла втечі з України агентки ФСБ


Фігурантка прибула на Кіровоградщину, звідки планувала виїхати як “переселенка” до Євросоюзу, а потім – до РФ. Російську агентку затримали.

Служба безпеки запобігла втечі до Росії агентки ФСБ, яка шпигувала на Донеччині. Фігурантка здавала окупантам локації українських військ на Покровському напрямку. Про це 16 жовтня СБУ.

Зазначається, що після виконання ворожих завдань поблизу передової інформаторка прибула на Кіровоградщину, звідки планувала виїхати як “переселенка” до Євросоюзу, а потім – до РФ.

Російську агентку затримали в орендованій квартирі, де вона готувалася до виїзду в Росію.

За даними слідства, фігуранткою виявилася 38-річна мешканка Селидового, що в Донецькій області. Жінка входила до агентурної мережі ФСБ, яку нейтралізували у жовтні 2023 року під час спецоперації Служби безпеки на території регіону.Тоді співробітники СБУ затримали двох коригувальників, що відслідковували маршрути руху важкої бронетехніки ЗСУ в районі Авдіївки.

Для конспірації всі троє агентів діяли окремо, але мали спільного куратора з ФСБ.

Основними цілями ворога були укріпрайони та бойові позиції артилерії українських військ, яка стримувала просування штурмових груп окупантів у напрямку Покровська.

При обшуку у затриманої вилучено російський паспорт та мобільний телефон, який вона використовувала для зв’язку з куратором.

Фігуранці повідомили про підозру у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану.Жінка перебуває під вартою. Їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

СБУ запобігла втечі з України агентки ФСБ - Фото 1
У зрадниці виявили паспорт РФ. Фото: СБУ
 

Нагадаємо, затримано двох агентів російських спецслужб, які коригували ворожий вогонь по Полтавській та Сумській областях, встановивши приховані відеокамери поблизу “потрібних об’єктів”.

Раніше у Сумах затримано агента ФСБ. Ним виявився 22-річний уродженець Херсонщини, який готував російські удари по Силах оборони, що знаходяться поблизу району проведення Курської операції.



Теги за темою
СБУ затримання ФСБ
Джерело матеріала
loader
loader