Працівника Черкаської прокуратури затримали за сексуальне насильство над дитиною
Працівника Черкаської прокуратури затримали за сексуальне насильство над дитиною

Працівника Черкаської прокуратури затримали за сексуальне насильство над дитиною

Відомо, що затриманого працівника прокуратури підозрюють одразу у трьох сексуальних злочинах.

Сьогодні, 16 жовтня, у Черкасах працівники ДБР разом із іншими правоохоронцями за оперативного супроводу працівників Кіберполіції затримали підозрюваного у педофілії. Про це повідомили у Офісі Генпрокурора.

Інформацію підтвердив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

"Новини на ніч не дуже, але телефон червоний. Біля 17-ї школи по вулиці героїв Небесної сотні в місті Черкаси працівниками ДБР спільно з іншими правоохоронцями затриманий працівник прокуратури за підозрою в педофілії. Справа в тому що я як батько також ходжу там зі своїми дітьми… Надіюся цього п*** довго на волі не побачимо", — написав мер та опублікував фото, яке вже розійшлось по ЗМІ та соцмережам.

Фото, опубліковане міським головою Черкас
Фото: Facebook Анатолій Бондаренко

"Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та звернення до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фігуранта підозрюють у злочинах, передбачених за:

  • ч. 2 ст. 155 (вчинення дій сексуального характеру близькими родичами або членами сім'ї з особою, яка не досягла 16-річного віку);
  • ч. 1 ст. 156 (вчинення розпусних дій щодо особи, яка не досягла 16-річного віку);
  • ч. 3 ст. 156-1 (домагання дитини для сексуальних цілей, вчинене повторно) КК України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення прокурору про підозру та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За цим фактом Офіс Генерального прокурора 07.10.2024 розпочав досудове розслідування, проведення якого було доручено Головному слідчому управлінню Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, у Закарпатській області затримали ректора приватного університету, а також колишнього проректора й працівника військової служби правопорядку. Підозрювані організували корупційну схему, за якою чоловіки призовного віку за 1500 євро отримували статус "здобувача освіти", і відстрочку від мобілізації за 500-1000 доларів.

Теги за темою
ДБР
Джерело матеріала
loader
loader