Нові функції захисту від крадіжок стали доступними для користувачів Android у всьому світі
Нові функції захисту від крадіжок стали доступними для користувачів Android у всьому світі

Нові функції захисту від крадіжок стали доступними для користувачів Android у всьому світі

Функції безпеки на основі ШІ з'явилися в оновленні операційної системи Android 15.

Телефони стають все більш важливими для зберігання конфіденційних даних їх втрата може вияаитися неприємним досвідом. Google запровадила розширені функції захисту від крадіжок в оновленні операційної системи Android 15 і Google Play для пристроїв з Android 10 і вище. Про це повідомлено у блозі «Google Україна».

Функція «Блокування у разі виявленні крадіжки» (Theft Detection Lock) на основі штучного інтелекту здатна аналізувати різні сигнали пристрою для виявлення потенційних спроб крадіжки. Якщо алгоритм виявляє потенційну спробу крадіжки, він блокує екран телефона, щоб не допустити зловмисниківю

«Ми наполегливо працюємо над тим, щоб зробити цю функцію доступною для якомога більшої кількості пристроїв. Ця функція розгортатиметься поступово, щоб забезпечити сумісність із різними пристроями, і відтепер вона запрацює на пристроях Android, які охоплюють 90% активних користувачів у всьому світі. Періодично перевіряйте сторінку налаштувань захисту від крадіжки, щоб дізнатися, чи підтримує функцію ваш пристрій на цей момент», —повідомили у Google.

Нові функції захисту від крадіжок стали доступними для користувачів Android у всьому світі - Фото 1

Функція «Блокування у разі виявленні крадіжки» на смартфонах Android

Також запровадили функцію «Блокування пристрою в офлайн-режимі» (Offline Device Lock), яка блокує екран пристрою, якщо він перебував в автономному режимі протягом тривалого часу. Функцію віддаленого блокування екрану в офлайн-режимі розробили, щоб запобігати викраденню даних з розблокованого смартфона.

Якщо пристрій Android все ж загубився або був вкрадений, доцільно випробувати функцію «Віддалене блокування» (Remote Lock), щоб захистити його. У разі крадіжки слід зайти на сайт Android.com/lock і заблокувати свій телефон, використовуючи перевірений номер телефону. Віддалене блокування захищатиме пристрій, поки власник відновлює до нього доступ через функцію «Знайти пристрій», яка дозволяє віддалено знаходити, захищати і стирати дані з пристрою. Користувачам радять постійно створювати резервні копії свого пристрою, щоб віддалене стирання даних не було проблемою.

Ці функції тепер доступні на більшості пристроїв з Android 10 і вище через оновлення Google Play Services, їх потрібно увімкнути в налаштуваннях.

  • Читайте також: Компанія Google представила функцію пошуку загублених пристроїв Android

Також в Android 15 представили нові функції безпеки, що ускладнюють спроби зловмисників отримати доступ до конфіденційних налаштувань, застосунків або скидання налаштувань пристрою для перепродажу:

  • Зміни чутливих налаштувань, таких як «Знайти пристрій», тепер вимагають введення PIN-коду, пароля або біометричної автентифікації.
  • Кілька невдалих спроб входу, які можуть свідчити про те, що злодій намагається вгадати пароль, призведуть до блокування пристрою, запобігаючи несанкціонованому доступу.
  • Вдосконалений захист від скидання до заводських налаштувань ще більше ускладнює злодіям скидання пристрою без облікових даних облікового запису Google, що значно знижує його вартість при перепродажу та захищає дані.

Пізніше цього року компанія запустить для Android функцію «Перевірка безпеки» (Identity Check), яка надає додатковий рівень захисту, вимагаючи біометричної автентифікації при доступі до критичних налаштувань облікового запису Google і пристрою, таких як зміна PIN-коду, вимкнення захисту від крадіжок або доступ до Passkeys з ненадійного місця. Це допомагає запобігти несанкціонованому доступу у випадках, коли PIN-код пристрою скомпрометований.

Фото: ілюстративне / androidauthority

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader