НАТО планує запровадити єдиний стандарт озброєнь - Рютте
НАТО планує запровадити єдиний стандарт озброєнь - Рютте

НАТО планує запровадити єдиний стандарт озброєнь - Рютте

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив у середу, що НАТО планує запровадити спільні стандарти артилерійських боєприпасів, прагнучи зменшити витрати і підвищити зручність їх використання на полі бою.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Це нелегко, але дуже важливо», - сказав Рютте журналістам у Брюсселі.

Він додав, що оборонне виробництво необхідно і надалі збільшувати для того, щоб альянс НАТО був здатний стримувати і оборонятись.

«Стандартизація допоможе в ситуації, коли країнам НАТО доведеться дійсно вступити у війну... щоб знати, що ви повністю сумісні і що стандарти існують», - сказав він.

Це питання порушуватиметься цього тижня на зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі. На додаток до ініціативи Рютте близько 10 членів Альянсу, в тому числі Велика Британія, Німеччина і США, планують підписати у четвер лист про наміри щодо стандартизації артилерійських боєприпасів, йдеться у публікації.

Медіаресурс зазначає, що хоча вже існує стандарт НАТО для артилерійських боєприпасів, його впровадження є добровільним, і відсутність дотримання цього стандарту фрагментує ринок і перешкоджає ланцюгам поставок, адже 14 країн НАТО залишили за собою право відхилятися від стандарту.

До прикладу, за словами військових експертів, різні 155-мм снаряди все ще можуть використовуватися в усіх гаубицях, але треба знати специфіку їх заряджання, інакше є ризик промахнутися повз ціль на 50 або 60 метрів.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з планами НАТО, союзники, включаючи Німеччину, повинні мати значно більше військ і зброї, зокрема ППО, щоб захистити себе від Росії.

Фото: DPA

Теги за темою
НАТО Зброя
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader