Інвестиції у відбудову: Свириденко зустрілася з регіональним директором Світового банку
Інвестиції у відбудову: Свириденко зустрілася з регіональним директором Світового банку

Інвестиції у відбудову: Свириденко зустрілася з регіональним директором Світового банку

Україна та Світовий банк домовилися про поглиблення співпраці в реалізації проєктів з трансформації української економіки, сприяння поверненню громадян та залучення іноземних інвестицій для відбудови країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Міністерство економіки за підсумками зустрічі першої віцепрем’єр-міністерки–міністерки економіки України Юлії Свириденко з регіональним директором Світового банку у справах країн Східної Європи Бобом Сомом.

Сторони обговорили низку пріоритетних проєктів, зокрема проєкт RISE, за яким Світовий банк планує надати Україні позику на 1 млрд дол. та грант на 30 млн дол. для підтримки урядових реформ у приватному секторі. Кошти підуть на підтримку державних програм для бізнесу, зокрема "Доступні кредити 5-7-9%" та єРобота.

Особлива увага приділялася управлінню публічними інвестиціями. Зокрема, у лютому 2025 року планується запуск Програми для розробки економічно обґрунтованих інвестпроєктів – Ukraine Project Preparation Framework (PPF).

Обговорювалася також підготовка до Конференції з відновлення України (URC-2025), що відбудеться наступного року в Римі. Світовий банк визначить результати, які можна представити на цьому заході.

Крім того, Світовий банк долучиться до розробки державної житлової стратегії, розвитку людського капіталу, зокрема програм перекваліфікації, та оновлення трудового законодавства для створення динамічного ринку праці в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий банк та Міжнародна фінансова корпорація (IFC) планують розширити свою присутність в Україні, зосередившись на відновленні житла та критичної інфраструктури.

Рада директорів Світового банку 11 жовтня 2024 року затвердила створення спеціального фінансового траст-фонду для України, розмір якого становитиме щонайменше 10 млрд доларів.

Фото: Мінекономіки

Теги за темою
Мінекономіки Інвестиції
Джерело матеріала
loader
loader