Бійки, наркотики та сусідський терор: українець змушений спати на лаві під прокуратурою через "нашестя" ромів
Бійки, наркотики та сусідський терор: українець змушений спати на лаві під прокуратурою через "нашестя" ромів

Бійки, наркотики та сусідський терор: українець змушений спати на лаві під прокуратурою через "нашестя" ромів

Мешканці вулиці Івана Гонти у Броварах вже більше року намагаються повернути спокій у свої будинки, але ситуація стає лише гіршою.

Їхнє головне джерело занепокоєння – багатодітні сім'ї ромів, які, за словами сусідів, поводяться агресивно, порушують порядок, влаштовують гонки на машинах і навіть пов'язані з наркотиками.

Люди для "Трибуна-Бровари" розповіли, що в будинках, де вони живуть, панує антисанітарія, а діти не відвідують школу чи садок.

Конфлікти з сусідами вже не раз доходили до бійок. Цього літа троє ромів побили ветерана ТРО з позивним "Ведмідь", залишивши його з тяжкими травмами голови. Чоловікові тепер потрібна дорога операція на око. Нападників затримала поліція, але поки що вони перебувають під слідством, і ніхто не знає, чим це закінчиться.

Про це повідомляли місцеві ЗМІ у Facebook.

Однак це не єдина проблема на вулиці. Один із сусідів, літній чоловік на ім'я Олександр, через постійний тиск з боку ромів змушений був залишити свій будинок і тепер живе на лавці під будівлею прокуратури. Сусіди розповідають, що він боїться повернутися, побоюючись, що його вб'ють:

"Я казала, щоб він йшов ночувати до себе додому, там хоч дах над головою є, але він боїться. Каже, що якщо піде, то роми його вб'ють і закопають", – поділилася місцева мешканка.

У серпні мешканці звернулися до мера з колективним листом. У відповідь було створено комісію, яка перевірила умови життя ромів, зафіксувала порушення та дала їм два тижні на виправлення. Але з того часу жодних змін не відбулося, і ситуація лише погіршилася. Роми вибили двері та вікна у своєму будинку, здали батареї на металобрухт, а тепер готують їжу прямо у дворі на багатті. Вулицю знову накрили крики, бійки та погрози.

"Що в нашому місті відбувається? Що з нашими правопорядними органами? А мер, дивлячись нам у вічі, обіцяв взяти це питання під свій контроль ще в серпні, але жодних дій з його боку немає", – скаржаться мешканці вулиці, вже не знаючи, куди звертатися за допомогою.

Крім того, Знай.ua повідомляв, злодій-романтик пограбував будинок, прибрав його, приготував їжу і пішов: "Не хвилюйся, будь щаслива"

Джерело матеріала
loader
loader