Amazon показала чотири нові Kindle — і першу кольорову «читалку» за $279
Amazon показала чотири нові Kindle — і першу кольорову «читалку» за $279

Amazon показала чотири нові Kindle — і першу кольорову «читалку» за $279

Amazon показала чотири нові Kindle — і першу кольорову «читалку» за $279 - Фото 1

Amazon оновила лінійку своїх електронних рідерів Kindle з випуском чотирьох нових пристроїв (з кольоровим екраном в тому числі).

Компанія вперше представила Kindle у 2007 році, і з того часу усі нові пристрої постачалися з чорно-білим екраном — Kindle Colorsoft перериває цю традицію. Пристрій отримав дисплей, розроблений таким чином, щоб кольори не виглядали розмитими або піксельними, навіть коли користувачі збільшують зображення. Вартість рідера сягає $279, тоді як заряду батареї, за словами Amazon, може вистачити на «тижні роботи». Відсьогодні він доступний до передзамовлення на сайті компанії, тоді як клієнтам пристрій почнуть постачати 30 жовтня.

Amazon показала чотири нові Kindle — і першу (кольорову!) «читалку» за $279
Kindle Colorsoft

Серед інших новинок: оновлений Kindle Scribe за $399 доларів з функціями створення нотаток, оновлений Kindle Paperwhite за $159 і Kindle 12-го покоління, який коштує $109. На пресконференції в Нью-Йорку керівник відділу пристроїв Amazon Панос Панай назвав випуск «найбільшим оновленням в лінійці Kindle».

Kindle Scribe постачається з ручкою, яка дозволяє користувачам робити нотатки, складати списки справ і робити записи безпосередньо на сторінках книги, яку вони читають — тоді як текст автоматично зміщуватиметься навколо них (завдяки новій функції під назвою «Active Canvas»).

Kindle Scribe
Kindle Scribe

Також рідер отримав генеративний штучний інтелект, який узагальнить нотатки у короткий список. Amazon каже, що ця функція використовує програмний інструмент Bedrock, який дозволяє користувачам отримувати доступ до великих мовних моделей від Amazon та інших компаній, таких як Anthropic і Stability AI.

Пристрій доступний для попереднього замовлення і буде відправлений клієнтам 4 грудня.

Kindle Paperwhite
Kindle Paperwhite

Оновлений Kindle Paperwhite швидший за попередні моделі, а також отримав більший 7-дюймовий дисплей (порівняно з 6,8 дюймовим у попередній версії), тоді як Kindle 12-го покоління позиціюють як найбільш «компактний» пристрій для читання електронних книг із яскравішим дисплеєм. Обидва можна замовити відсьогодні.

Джерело: CNBC, The Verge

Amazon показала чотири нові Kindle — і першу кольорову «читалку» за $279 - Фото 5
Джерело матеріала
loader