Знають не всі: у чому різниця між стоком та секонд-хендом
Знають не всі: у чому різниця між стоком та секонд-хендом

Знають не всі: у чому різниця між стоком та секонд-хендом

Хоча обидва поняття пов'язані з одягом за доступними цінами, між стоком та секонд-хендом існує суттєва різниця.

Світ моди дуже динамічний, тому споживачі все частіше звертають увагу на альтернативні способи придбання одягу. Серед них особливою популярністю користуються магазини стоку та секонд-хенду. Хоча ці два поняття часто плутають, вони мають суттєві відмінності.

У чому різниця між стоком та секонд-хендом

Складнощі вибору між стоковими магазинами і секонд-хендом часто виникають у покупців через схожість обох концепцій. Однак основна різниця між ними полягає в стані та походженні речей, пише Moda Secret.

Сток — це новий одяг, який зазвичай залишився непроданим після завершення сезону або акцій у звичайних магазинах. У стоках речі можуть бути з минулих колекцій, однак вони нові, мають етикетки і не були у використанні.

У секонд-хенді ж продаються вживані речі, які вже мали попередніх власників і зазвичай можуть мати незначні сліди носіння.

Звідки беруться речі у стоку

Речі в сток потрапляють через декілька основних шляхів. Найчастіше це залишки непроданого одягу з магазинів, який не вдалося реалізувати за повну ціну під час активного продажу.

  1. Залишки колекцій. Коли сезон закінчується, магазини мають залишки одягу, який не встигли продати. Щоб звільнити складські приміщення, цей одяг продають за зниженими цінами.
  2. Надлишки виробництва. Буває, що виробники випускають більше товару, ніж змогли продати. Ці надлишки також потрапляють у сток.
  3. Товари з невеликими дефектами. Іноді на одязі можуть бути незначні дефекти, які не впливають на його функціональність, але через які його не можна продавати за повною ціною. Такі речі також потрапляють у сток.
  4. Зразки для показу. Одяг, який використовувався для показу на виставках або фотосесіях, також може потрапити у продаж у сток-магазинах.

Що означає стік речей

Стік речей – це загальна назва для товарів, які продаються зі знижкою, оскільки вони не відповідають поточному сезону, є надлишками виробництва або мають незначні дефекти. Це не означає, що якість таких речей погана. Навпаки, часто в стоках можна знайти хороші речі за дуже привабливими цінами.

Що означає оригінал сток

Оригінал стік - це речі відомих брендів, які потрапили у продаж зі складу виробника або офіційного дистриб'ютора. Це можуть бути як нові речі з бирками, так і товари з невеликими дефектами, які не впливають на якість.

Що означає слово "сток"

Слово "сток" походить від англійського "stock", що означає "запас" або "залишок". У контексті торгівлі це термін, який використовується для позначення надлишків товарів, які потребують реалізації. Стік, по суті, є запасом продукції, яка знаходиться на складах або розпродається з великими знижками.

Що відомо про Moda Secret?

Moda Secret - це невеликий сімейний бізнес, який створений на любові до вишуканого італійського стилю та прагнення дати всім модницям можливість одягатися у стильний та якісний одяг, пишуть на сайті компанії. У них є два роздрібні магазини у Тернополі, які вже понад 10 років працюють.

Команда складається з 5 працівників. Магазини реалізовують сток оптом італійських брендів.

Вас також може зацікавити:

Джерело матеріала