Житель Одещини у стані сп’яніння допустив ДТП і травмування свого пасажира
Житель Одещини у стані сп’яніння допустив ДТП і травмування свого пасажира

Житель Одещини у стані сп’яніння допустив ДТП і травмування свого пасажира

Житель Одещини у стані сп’яніння допустив ДТП і травмування свого пасажира - Фото 1

За скоєне правопорушнику загрожує позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Нагадаємо: автопригода сталася 28 вересня близько 17-ї години поблизу села Вільне Сергіївської ОТГ.

Поліцейські в ході досудового розслідування встановили, що 24-річний місцевий житель, рухаючись на автомобілі «BMW» автодорогою сполученням Шабо – Сергіївка – Татарбунари, не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив виїзд з дороги й подальше перекидання легковика.

Унаслідок дорожньо-транспортної пригоди травмувався 24-річний знайомий керманича, який сидів на передньому пасажирському сидінні автівки. Його госпіталізували до лікарні з переломом нижньої кінцівки.

Сам керманич отримав  ушкодження у вигляді забою хребта. Перевірка його на стан сп’яніння показала, що він був п’яний – в організмі виявили 1,75 проміле алкоголю, що майже у дев’ять разів перевищує допустиму норму.

Як повідомив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський, слідчі зібрали достатньо доказів і повідомили водієві про підозру за ч. 1 ст. 286-1 Кримінального кодексу України – у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом в стані сп’яніння, що заподіяли потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження. На період слідства підозрюваний перебуватиме під нічним домашнім арештом. В рамках провадження призначено низку судових експертиз. Згідно з чинним законодавством правопорушнику загрожує позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до п’яти років. Слідство триває.

Поліцейські вкотре закликають водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху. Зокрема, не сідати за кермо у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції. А під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху, враховувати дорожню обстановку, щоб мати змогу постійно контролювати рух транспортного засобу та безпечно керувати ним.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини

Tweet
Джерело матеріала
loader