Викликають голод і викривають недоліки: 5 кольорів, які краще ніколи не використовувати на кухні
Викликають голод і викривають недоліки: 5 кольорів, які краще ніколи не використовувати на кухні

Викликають голод і викривають недоліки: 5 кольорів, які краще ніколи не використовувати на кухні

Хоча ви, безумовно, можете вийти за межі стереотипів і пофарбувати свою кухню в інший колір, ніж білий, все ж є відтінки, яких дизайнери радять уникати в цьому приміщенні за будь-яку ціну, пише Southern Living.

Неонові кольори

Завжди краще уникати неонових фарб на кухні. Про це каже Крістін Карні, експертка з дизайну. Емі Світцер, її колега, погоджується. За її словами, неонові відтінки буде складно поєднати з іншими елементами в кімнаті, і як трендові кольори вони можуть не витримати перевірку часом.

Довідка: Неонові кольори — це яскраві варіанти первинних і вторинних кольорів, таких як зелений, жовтий, червоний, синій і фіолетовий. Неонові відтінки відрізняються від звичайних, оскільки поглинають і відбивають більше світла.

Дуже темні кольори

Світцер каже, що темні кольори "можуть зробити кухню меншою та менш привітною". Крім того, в приміщенні, яке часто піддається зносу, це не найкращий вибір з погляду довговічності. Вони також можуть сильніше підкреслювати подряпини та недоліки

Експертка Маргі Керчер вважає, що темно-сірі та чорні кольори можуть виглядати ефектно в деяких кухнях, але підходять не для всіх типів приміщень, особливо, якщо в них недостатньо природного світла.

Подібно до цього, коричневі відтінки не завжди підходять для кухні. Дизайнери радять використовувати коричневі тони на кухні лише для натуральної деревини, пофарбованих шаф або зрідка для стільниць.

Яскраво білий колір

Дженніфер МакКіссік не виступає проти повністю білих кухонь, але вважає, що їх треба робити правильно. "Іноді вони можуть виглядати трохи стерильно, якщо білий занадто яскравий", — каже дизайнерка. Вона відмовляє своїх клієнтів від цих яскраво-білих кольорів і рекомендує відтінки, що лише трохи відрізняються від білого, наприклад кремові.

Крижані тони

Еріка Волкмер уникає кольорів із крижаними тонами, як-от холодні сині або попелясто-сірі відтінки, на кухні. "Оскільки кухня є серцем дому, вона має бути привітною, теплою та затишною", – каже фахівчиня.

Яскраво червоний

Яскравий томатний червоний не підходить для кухні, вважає Бетані Адамс. За її словами, червоний колір надто інтенсивний для кімнати, де завжди багато метушні. Але це не єдина причина: Доведено, що червоний колір викликає відчуття голоду, що не зовсім потрібно, коли ви стоїте перед холодильником у пошуках нічного перекусу. Аліса Попелка також не рекомендує використовувати яскраво-червоний або помаранчевий колір на кухні. "Це простір для розслаблення та відпочинку під час готування, їжі та прийому гостей, і велика кількість цього кольору може відволікати або пригнічувати", – зауважує дизайнерка.

червона кухня

Дизайнери проти червоної кухні / Фото з відкритих джерел

Джерело матеріала
loader