Найбільший супермісяць року: коли та де можна буде його побачити в Україні
Найбільший супермісяць року: коли та де можна буде його побачити в Україні

Найбільший супермісяць року: коли та де можна буде його побачити в Україні

У четвер, 17 жовтня, у небі можна буде побачити осінній супермісяць – «Місяць мисливця». Це третій супермісяць року і водночас найближчий повний Місяць до Землі у 2024 році.

Про це повідомляє Live Science, передає Укрінформ.

«Місяць мисливця» перебуватиме на відстані близько 357 364 кілометрів від Землі - найближче з усіх повних місяців цього року. За даними Adler Planetarium, завдяки цьому супермісяць виглядатиме приблизно на 30% яскравішим і майже на 15% більшим, ніж звичайний повний місяць.

«Місяць мисливця» можна буде побачити починаючи з 14:26 (за київським часом).

Коли Місяцьзійде, він буде розташований приблизно між Сатурном (праворуч) і Юпітером (ліворуч). Через три ночі, в неділю, 20 жовтня, Місяць зійде разом з Юпітером.

Найпопулярніша назва жовтневого повного місяця - «Місяць мисливця», оскільки його поява колись була сигналом для мисливців готуватися до майбутньої зими. Ця назва має англосаксонське походження, хоча Місяць також називали «Місяцем падаючого листя» і «Кривавим Місяцем». (Останню назву не слід плутати з повним місячним затемненням).

Наступний повний місяць настане 15 листопада. Відомий як «Місяць Бобра», «Морозний Місяць» і «Місяць, що замерзає», він стане останнім супермісяцем 2024 року.

Як повідомляв Укрінформ, супутник Sentinel-2C від Європейського космічного агентства (ESA) зробив першу детальну світлину Місяця.

Фото: Mert Alper Dervis/Anadolu via Getty Images

Теги за темою
Космос
Джерело матеріала
loader
loader