Ух ти, галичани в космосі: вийшла "демка" українського шутера з безліччю посилань до нашої культури
Ух ти, галичани в космосі: вийшла "демка" українського шутера з безліччю посилань до нашої культури

Ух ти, галичани в космосі: вийшла "демка" українського шутера з безліччю посилань до нашої культури

Львівська студія Hologryph виклала демо своєї нової гри – мережевого шутера SAND – на фестивалі Steam Next Fest. Гра вже викликала ажіотаж завдяки унікальному геймплею та стилю.

У демо можна випробувати PvP-режим та спробувати зібрати власну бойову фортецю – Трамплер, яку потім можна відправити у бій проти інших гравців у командах по 6 осіб. Странцю з "демкою" розмістили на Stеam.

Основна мета - полювання за скарбами в безлюдному світі, але для цього потрібно як слід підготуватися.

Дія гри розгортається альтернативною версією XX століття, де людство вже досліджує космос. Головні герої – мисливці за скарбами, які блукають закинутою планетою Софія, зруйнованою екологічною катастрофою. Тут можна зустріти лише найвідчайдушніших або трохи божевільних, адже планета – це одна велика пустеля з моторошними руїнами.

Студія Hologryph дуже розраховує на зворотний зв'язок від гравців, щоб зробити гру кращою, виправити баги та оптимізувати процес. Для української спільноти додали сервери у Польщі, щоб знизити пінг, але українську локалізацію поки що не встигли доробити – вона буде у фінальній версії.

SAND / фото: Steam

SAND / фото: Steam

Особливий акцент розробники зробили на культурній спадщині України: стиль гри натхненний історією часів Австро-Угорської Імперії, а львівська команда поважає українське коріння та вставляє відсилання до української культури.

Незважаючи на це, навколо гри виникли хибні чутки про те, що розробники або видавець tinyBuild нібито пов'язані з росією. Але ж це не так!

TinyBuild давно припинила всі відносини з російськими студіями після початку війни, а більшість співробітників було евакуйовано до Європи. Один із засновників, Алекс Нічипорчик, сам має українське коріння і активно підтримує проукраїнську політику. Команда студії Hologryph каже, що вони б не працювали з компанією, яка сплачує податки у Росії.

Поспішаємо повідомити, на вас чекають "крипові" рибалки: одна з найкращих ігор 2023 року дебютує на iOS та Android

Крім того, стало відомо, як покращити свою стрілянину в CS2 і перемагати частіше

Джерело матеріала
loader