Учасники Brave1 вже отримали $8 мільйонів грантів від держави - Федоров
Учасники Brave1 вже отримали $8 мільйонів грантів від держави - Федоров

Учасники Brave1 вже отримали $8 мільйонів грантів від держави - Федоров

Компанії, зареєстровані на платформі Brave1, вже отримали 8 млн доларів грантів від держави на розвиток своїх технологічних стартапів.

Про це в ефірі телемарафону повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформу.

«На платформі Brave1 вже зареєстровано близько 3000 компаній, 99% з яких не існувало до 2022 року. Ми вже видали 8 млн доларів грантів, а також надаємо експертизу від Міноборони, Мінстратегпрому, Генерального штабу для того, щоб вони сфокусувалися на своєму розвитку», - сказав Федоров.

Крім того, учасники кластеру активно залучаютьінвестиції і від міжнародних донорів. За словами Федорова, до кінця року загальна сума таких інвестицій може сягнути $50 млн, а у 2025 році – ще більше.

«За підсумками цього року, напевно, буде $50 млн отриманих інвестицій в стартапи. Наступного року, я думаю, цифра буде зростати. Про це свідчать результати інвестиційного форуму Defense Tech Valley, на який приїхала нереальна кількість інвесторів з різних країн. Я знаю, що кілька компаній вже підписали договори про інвестування», - додав віцепрем’єр-міністр.

Як повідомлялося, в Україні для компаній в секторі defense tech створені усі умови, щоб вони мали маржинальність на рівні 25%, що дозволило ринку швидко розвиватися.

Теги за темою
Технології Інвестиції
Джерело матеріала
loader