США тиснуть на Зеленського щодо мобілізації чоловіків до 25 років – Лещенко
США тиснуть на Зеленського щодо мобілізації чоловіків до 25 років – Лещенко

США тиснуть на Зеленського щодо мобілізації чоловіків до 25 років – Лещенко

Позаштатний радник керівника Офісу президента, екснардеп та член наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко заявив, що політики в США нібито чинять тиск на українського президента стосовно мобілізації чоловіків від 18 до 25 років. Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

«Якщо ця інформація сплила на поверхню, можу підтвердити: Американські політики з обох партій тиснуть на президента Зеленського в питанні, чому в Україні не проводиться мобілізація тих, кому від 18 до 25 років», – заявив Лещенко.

За його словами, аргумент партнерів такий: коли була війна США у Вʼєтнамі, туди забирали з 19 років. Тому американці «натякають, що самої лише західною зброєю недостатньо», треба мобілізація з 18 років, зауважив екснардеп.

«Президент Зеленський не продавився, і продовжує переконувати політиків з обох партій давати зброю без зміни призовного віку», – підсумував Лещенко.

Мобілізація громадян України віком від 18 до 25 років відбувалася завдяки юридичній колізії, яка дозволяла переведення «обмежено придатних у воєнний час» зі списку призовників до списку військовозобов’язаних – тобто категорію тих, кого можна мобілізувати.

До слова, президент України Володимир Зеленський заявив, що ситуація на полі бою створює можливість закінчити війну у 2025 році. «У жовтні, листопаді та грудні у нас є шанс рухатися до миру та тривалої стабільності. Ситуація на полі бою створює можливість зробити цей вибір – вибір рішучих дій, щоб закінчити війну не пізніше 2025 року», – заявив Зеленський.

Джерело матеріала
loader
loader