Стало відомо, скільки разів на тиждень треба їсти яйця: яка категорія найкраща
Стало відомо, скільки разів на тиждень треба їсти яйця: яка категорія найкраща

Стало відомо, скільки разів на тиждень треба їсти яйця: яка категорія найкраща

Курячі яйця містять понад сто корисних речовин, їх сміливо можна називати бюджетним суперфудом.

Яйця обов’язково повинні бути в раціоні всіх людей, оскільки містять сполуки, що підтримують всі біохімічні процеси в організмі. Розповідаємо, скільки разів на тиждень можна їсти яйця, яка їх користь для загального здоров’я.

Скільки разів на тиждень можна їсти яйця

Нові дослідження вчених показали, що курячі яйця вкрай необхідні для належного функціонування всіх систем організму. Продукт містить не лише якісний білок, але й фосфоліпіди, жиророзчинні  вітаміни – A, B6, B12, вітамін D, який зустрічається також у рибі й морепродуктах.

Курячі яйця варто вживати 5 разів на тиждень, тобто, продукт необхідно включити до свого щоденного раціону. Дієтологи говорять що найкраще їх вживати вранці та ввечері. Вважається, що найкраща категорія яєць з маркуванням C2, бо їх несуть молоді кури. Однак, це поки що не підтверджено наукою.  

Яка користь яєць для загального здоров’я

  • Налагодження правильної роботи мозку. Яйця містять корисну сполуку – лецитин, яка покращує кровообіг у головному мозку. За регулярного вживання яєць можна не боятися розвитку старечих захворювань –  хвороби Альцгеймера, деменції та склерозу.
  • Міцність кісток. Курячі яйця містять надважливий для організму вітамін D, який активно допомагає засвоюватися кальцію, що сприяє зміцненню кісток та формуванню міцного скелета.
  • Цінне джерело якісного білку. Білок є будівельним матеріалом для наших м’язів. Яйця містять вкрай цінний вид цієї корисної сполуки, який засвоюється значно краще, ніж тваринний білок чи той, що міститься у молоці.
  • Міцність та еластичність волосся. Жовтки курячих яєць містять холін – жироподібну речовину, яка сприяє зміцненню та росту волосся. За регулярного вживання яєць волосся росте значно швидше.
  • Здоров’я очей. Лютеїн та зеаксантин, які містяться в курячих яйцях, сприяють гостроті зору та знижують ризики виникнення катаракти.

Названо 3 основні симптоми раку, які проявляються лише вранці

Названо продукти, які провокують стрімке підвищення тиску: їх не можна вживати гіпертонікам

Чому лікарі рекомендують обов’язково їсти сало: яка його користь

Джерело матеріала
loader
loader