Штрафів від ТЦК можна уникнути: що треба знати
Штрафів від ТЦК можна уникнути: що треба знати

Штрафів від ТЦК можна уникнути: що треба знати

Начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного ТЦК Сергій Монукало пояснив, що військовозобов'язані Сумщини, які вчасно оновили свої персональні дані, не будуть притягнуті до штрафів. Для цього був наданий тримісячний період, який дозволив оновити дані без санкцій, навіть тим, хто не робив цього багато років.

Монукало зазначив, що тримісячний термін для поновлення даних був схожим на ініціативу, подібну до програми добровільної здачі зброї. Це дозволило військовозобов'язаним не тільки уникнути штрафів, а й допомогти ТЦК у процесі організації мобілізаційної роботи, продемонструвавши лояльність до держави.

ТЦК. Фото: скрін youtube

Водночас, в Україні готується до запровадження економічного бронювання, хоча остаточна концепція ще не визначена. Це рішення спрямоване на підтримку держбюджету, і триває обговорення кількох сценаріїв його реалізації.

Також Верховна Рада ухвалила підвищення військового збору до 5%, що матиме прямий вплив на зарплати українців. Підвищення може вдарити по гаманцях, але військовослужбовців звільнено від сплати цього збору. Крім того, можливе зростання податку на додану вартість, що може призвести до подорожчання товарів і послуг.

Чим довше триватиме війна, тим більшими будуть негативні наслідки для економіки України. Особливо це актуально на тлі скорочення підтримки від західних партнерів, як військової, так і фінансової.

Раніше ми розповідали, про повернення військового збору: отримати гроші

Також, ТЦК дали ухилянтам три місяці: все можна виправити

Джерело матеріала
loader