Побиття 15-річного студента на Хмельниччині: Лубінець звернувся до низки держорганів
Побиття 15-річного студента на Хмельниччині: Лубінець звернувся до низки держорганів

Побиття 15-річного студента на Хмельниччині: Лубінець звернувся до низки держорганів

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до низки державних органів щодо належного реагування та зʼясування обставин побиття 15-річного студента у Хмельницькій області.

Як передає Укрінформ, про це Лубінець повідомив у Телеграмі.

За його словами, соціальними мережами шириться інформація про побиття на Хмельниччині учня професійного училища іншим студентом, після чого хлопець потрапив до реанімації.

За словами уповноваженого, представниця омбудсмена на Хмельниччині Оксана Кізаєва негайно вирушила на місце події.

Вона поспілкувалася з директором училища, який повідомив, що навчальний заклад не має власного гуртожитку, тому на підставі договірних відносин користується приміщенням іншого гуртожитку, де і трапився інцидент.

Відтак саме працівники училища були зобовʼязані нести відповідальність за дотримання норм, правил проживання і дисципліну в гуртожитку.

Відомо, що чергування працівників у гуртожитку здійснюється відповідно до графіка з 18:00 до 22:00. Побиття одним учнем іншого сталось близько 23:00.

Про подію працівників училища повідомив інший учень, після чого ті прибули на місце разом зі "швидкою" і поліцією.

За даними Лубінця, постраждалий хлопець перебуває у лікарні, де йому видалили селезінку.

Для зʼясування обставин справи та її кваліфікації омбудсмен скерував запити до Головного управління Національної поліції у Хмельницькій області.

Відомо, що працівники поліції за фактом завдання тяжких тілесних ушкоджень відкрили кримінальне провадження.

Також Лубінець звернувся до Міністерства освіти і науки щодо проведення службового розслідування стосовно халатності працівників училища, які не забезпечили належний рівень безпеки учня.

Крім того, уповноважений скерував запит до Національної соціальної сервісної служби з проханням вжити невідкладних заходів реагування.

“Сподіваюсь на неупереджене розслідування та притягнення винних до відповідальності”, - заявив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні правоохоронці відкрили кримінальне провадження за заявами вихованців навчально-реабілітаційного закладу у Львівській області про насильство, скоюване директором.

Пізніше мережею почало ширитися відео щодо вчинення насильства над однією з вихованок навчально-реабілітаційного центру. В Офісі генпрокурора заявили, що цей факт є предметом перевірки в межах кримінального провадження, відкритого у вересні.

Виховательці навчально-реабілітаційного центру, яка побила ученицю закладу, оголосили підозру.

Фото ілюстративне 

Джерело матеріала
loader