Нетаньягу запевнив США, що Ізраїль не битиме по ядерних та нафтових об’єктах Ірану - WP
Нетаньягу запевнив США, що Ізраїль не битиме по ядерних та нафтових об’єктах Ірану - WP

Нетаньягу запевнив США, що Ізраїль не битиме по ядерних та нафтових об’єктах Ірану - WP

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив адміністрації президента США Джо Байдена, що готовий завдати удару по військових, а не нафтових чи ядерних об'єктах в Ірані.

Про це The Washington Post розповіли два чиновники, знайомі з цим питанням, передає Укрінформ.

Нетаньягу сказав про це Байдену, коли вони розмовляли телефоном минулого тижня, щоб обговорити плани Ізраїлю щодо відплати Ірану за атаку балістичними ракетами 1 жовтня.

За словами співрозмовників видання, ізраїльський прем'єр-міністр заявив, що планує завдати удару по військовій інфраструктурі в Ірані.

Білий дім поки не прокоментував цю інформацію, а офіс ізраїльського прем'єр-міністра заявив: «ми прислухаємося до думки Сполучених Штатів, але будемо ухвалювати остаточні рішення, виходячи з наших національних інтересів».

Один із цитованих чиновників повідомив виданню, що Нетаньягу погодився спланувати атаку таким чином, щоб це не вплинуло на майбутні вибори у США. На думку аналітиків, удар по іранських нафтових об'єктах може призвести до різкого зростання цін на нафту у світі, що не сподобається американським виборцям.

Очевидне пом'якшення позиції Нетаньягу вплинуло на рішення Байдена надіслати Ізраїлюпотужну систему протиракетної оборони, сказали обидва чиновники.

За їх словами, ізраїльський удар по Ірану буде здійснений ще до виборів у США 5 листопада, сказав офіційний представник, оскільки відсутність відповіді може бути витлумачена Іраном як ознака слабкості.

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня Джо Байден і Беньямін Нетаньягу поспілкувалися телефоном, що стало першою за майже два напружених місяці розмовою лідерів на тлі серйозного загострення ситуації на Близькому Сході.

А вже 13 жовтня Сполучені Штати заявили, що розгорнуть протиракетний комплекс THAAD в Ізраїлі з американським екіпажем.

Теги за темою
США Ізраїль Іран
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader