Нове оподаткування виробників спирту: що змінюється?
Нове оподаткування виробників спирту: що змінюється?

Нове оподаткування виробників спирту: що змінюється?

Віталій Мазур

За підвищення рівня оподаткування виробників спирту та біоетанолу, яке передбачає Проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування акцизним податком спирту етилового та біоетанолу» (проєкт №12038-1) проголосували 258 народних депутатів.

Якщо ви звернули увагу на номер проєкту, то він означає, що прийнятий проєкт є альтернативним іншому проєкту тих же авторів. 

Законодавча ініціатива, на думку депутатів, спрямована на вдосконалення податкового законодавства, а також на унеможливлення застосування тіньових схем.

Прийнятим законом передбачається, що податкові зобов’язання виробників спирту та біоетанолу, будуть виходити із максимальної продуктивності обладнання для виробництва спирту етилового, біоетанолу. До цього основою для оподаткування була кількість реалізованого продукту, а не максимальна продуктивність. 

Думка автора може не збігатися з думкою редакції. Відповідальність за цитати, факти і цифри, наведені в тексті, несе автор.

Джерело матеріала
loader