Манчестер Юнайтед звільнив ікону клубу сера Алекса Фергюсона: в чому причина
Манчестер Юнайтед звільнив ікону клубу сера Алекса Фергюсона: в чому причина

Манчестер Юнайтед звільнив ікону клубу сера Алекса Фергюсона: в чому причина

У вівторок, 15 жовтня, стало відомо, що й цей етап добіг свого кінця. Легендарний шотландець залишив посаду, яку обіймав з 2013 року, повідомляє The Athletic.

Клуб скорочує витрати

Співвласник Манчестер Юнайтед компанія INEOS на чолі з сером Джимом Реткліффом вирішила розірвати контракт із легендою клубу. Це рішення стало частиною великої програми зі скорочення витрат "червоних дияволів".

Усіх співробітників клубу було поінформовано, що планується скоротити 250 робочих місць. Одне з них припало й на людину, яка протягом чверті століття утримувала Манчестер Юнайтед серед еліти англійського та світового футболу.

Зазначається, що сер Алекс Фергюсон отримував 2,16 мільйона фунтів щорічно. Джим Реткліфф особисто повідомив шотландцю новину й питання було вирішено мирним шляхом. Легендарний тренер при цьому збереже за собою посаду невиконавчого директора.

До слова. Напередодні "червоні дияволи" опублікували звіт за останній рік. Згідно з ним, збитки клубу склали 113,2 мільйона фунтів стерлінгів. Протягом наступного року власники планують скоротити витрати на 40-50 мільйонів, щоб покращити фінансовий план.

Нагадаємо, що сер Алекс Фергюсон досі залишається найтитулованішим тренером в історії футболу. Він має у своїй колекції 48 трофеїв, з яких 38 здобув саме в Манчестер Юнайтед.

Теги за темою
футбол Манчестер Юнайтед
Джерело матеріала
loader