Ізраїль зіштовхується з дефіцитом ракет-перехоплювачів — FT
Ізраїль зіштовхується з дефіцитом ракет-перехоплювачів — FT

Ізраїль зіштовхується з дефіцитом ракет-перехоплювачів — FT

Ізраїль зіштовхується з дефіцитом ракет-перехоплювачів — FT

Строул зазначила, що США не можуть продовжувати постачати зброю Україні та Ізраїлю в тому ж темпі.

Ізраїль зіштовхується з дефіцитом ракет-перехоплювачів, оскільки він зміцнює протиповітряну оборону, щоб захистити країну від нападів Ірану та його маріонеток,  повідомили керівники галузі, колишні військові й аналітики. США намагаються допомогти закрити прогалини в захисному щиті Ізраїлю, оголосивши 13 жовтня про розгортання системи протиракетної оборони Thaad напередодні очікуваного удару у відповідь з боку Ізраїлю по Ірану, що загрожує подальшою регіональною ескалацією, зазначає Financial Times.

"Проблема ізраїльських озброєнь є серйозною. Якщо Іран відповість на напад Ізраїлю [масованою кампанією повітряних ударів], і до неї приєднається "Хезболла", ізраїльська протиповітряна оборона буде перевантажена", — сказала Дана Строул, колишній високопоставлений чиновник Міністерства оборони США, відповідальний за Близький Схід.

Боаз Леві, генеральний директор Israel Aerospace Industries, державної компанії, яка виробляє перехоплювачі Arrow, що використовуються для збиття балістичних ракет, сказав, що він працює в три зміни, щоб забезпечити роботу виробничих ліній. 

"Тришарова система протиповітряної оборони Ізраїлю досі збивала переважну більшість безпілотників і ракет, які Іран і його маріонетки випускали по державі з усього регіону", — йдеться в газеті.

Але Ізраїль мав менший успіх, відбиваючи другий іранський залп з понад 180 балістичних ракет, випущених 1 жовтня. Майже три десятки ракет влучили в ізраїльську авіабазу Неватім, за даними аналітиків з відкритих джерел, а одна ракета вибухнула за 700 метрів від штаб-квартири Моссаду, ізраїльського агентства зовнішньої розвідки.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що прислухається до Сполучених Штатів Америки, але вирішуватиме свої дії відповідно до власних національних інтересів. Тель-Авів готує атаку на військові об’єкти Ірану.

Джерело матеріала
loader
loader